Formule 1

Carlos Sainz put zelfvertrouwen uit gevecht met Verstappen: 'Als je een kans wil maken tegen Max heb je..."

Uitgegeven door Peter Vader • 22 juni 2022 04:07 • Print artikel

Het zelfvertrouwen is weer helemaal terug bij Carlos Sainz na het spannende gevecht met Max Verstappen om de overwinning in de GP van Canada. De Spanjaard van Ferrari vond zichzelf de snelste coureur van het veld op zondag, al won hij de race net niet van de Nederlander. Sainz en Max Verstappen vochten in Montreal rondenlang om de overwinning. De Ferrari-coureur wist keer op keer binnen DRS te komen van Verstappen, maar tot een inhaalactie kwam het uiteindelijk niet. Toch legt Sainz uit dat hij de snelste man was op zondag, ondanks het mislopen van de overwinning. Ook is zijn vertrouwen weer terug van weggeweest.

Carlos_Sainz_podium_P2_canada

Hard pushen
Het gevecht was niet makkelijk voor de voormalig teamgenoot van Verstappen. "Het was een erg intens gevecht met Max", zo trapt hij af voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Ik wist dat ik een positieve insteek op hem had tijdens de hele race en ik had zo'n vijf ŗ zes rondes voordeel met de banden, maar om hem in te halen had ik meer nodig dan een paar tienden van een seconde."

Sainz legt uit alles te hebben gegeven in het gevecht met de Red Bull. "Ik riskeerde alles en ging over de kerbs, zo dicht mogelijk langs de muur en een paar momenten in de vuile lucht. Een paar keer was ik dichtbij maar niet echt dichtbij genoeg om het te proberen aan de binnenkant. Ik kan je wel verzekeren dat ik aan het pushen was."

Carlos_Sainz_P2_Max_Verstappen_P1_GP_Canada pitstraat podium

Verkeerde bandenkeuze?
Tijdens een late safety car-periode maakte Sainz een pitstop voor vers rubber. Ferrari koos voor de harde band, terwijl er ook nog een optie was om voor een zachtere compound te gaan. "Ik dacht er ook aan", aldus Sainz. "De safety car bleef uiteindelijk langer buiten dan we hadden verwacht. Er waren nog zo'n zestien ronden over, wat het juiste aantal was geweest voor misschien zelfs de softs. Daarmee had ik Max kunnen proberen in te halen tijdens de opwarmfase van de harde band (die banden had Verstappen, red.), maar dat is achteraf natuurlijk makkelijk praten. Op dat moment, met nog zo'n twintig ronden te gaan, was de harde band zeker weten de beste keuze. Vooral gezien het feit dat het verser rubber was dan Max had."

Zonder safety car was het volgens Carlos Sainz een vergelijkbaar gevecht geworden, al was Verstappen dan degene die moest jagen. "Ik denk dat het ook een goed gevecht was geweest. Ik was er klaar voor om het vol te houden tot aan de finish en had een goede snelheid. Ik denk dat we het gehaald hadden tot aan de zwart wit geblokte vlag."

Carlos_Sainz_viert_P2_met_Ferrari_teamleden

Zelfvertrouwen voor Sainz
Hoewel er genoeg ruimte is om in te halen op het Circuit Gilles Villeneuve, is het volgens Sainz wat lastiger dan het lijkt. "Zonder DRS is het in ieder geval onmogelijk, daar ben je gewoon afhankelijk van. Vooral op dit circuit waar je niet veel verschillende lijnen kan rijden. Overal zijn het chicanes waar je nergens echt goed je voorvleugel neer kan zetten om onderstuur en het oververhitten van de banden te voorkomen."

Toch vond de Ferrari-rijder zijn vertrouwen terug in Montreal. "Ik heb alles gegeven op zondag. In vergelijking met Red Bull waren wij sneller, ik denk zelfs de hele race. Voor de eerste keer dit seizoen kan ik zeggen dat ik de snelste man op het circuit was, wat mij veel zelfvertrouwen en goede hoop geeft voor de komende races. Twee tienden (sneller zijn, red.) was gewoon niet genoeg om Red Bull voorbij te gaan. Daar heb je vijf of zes tienden voor nodig, als je een kans wil maken tegen Max."

F1

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS