Formule 1

Carlos Sainz opgetogen door fanatieke Tifosi in Fiorano

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 januari 2022 19:02

De coureurs van Ferrari kwamen afgelopen week in actie op het circuit van Fiorano, daar deelde Robert Schwartzam, Charles Leclerc en Carlos Sainz de SF71H uit 2018. Dat deed men onder toeziend oog van de traditioneel fanatieke Tifosi. Voor Carlos Sainz laat weten te hebben genoten van de fans.

Carlos Sainz Ferrari

Zoals elk seizoen trapt het team van Ferrari het jaar af op haar eigen circuit. In eerste instantie zouden de Italianen testen met de 2021-wagen, maar door onduidelijkheid tussen het team en de FIA besloot het team toch in actie te komen met de 2018-wagen.

Bij een test op het thuiscircuit kan de fanatieke fan schare natuurlijk niet ontbreken. Fans staan traditioneel geduldig te wachten bij de hekken totdat de Scuderia voor het eerst de baan op gaat. Charles Leclerc en Carlos Sainz kwamen later terug om handtekeningen uit te delen.

F1

Carlos Sainz genoot met volle teugen van de aanwezigheid van de meeste trouwe fans in de wereld. “Precies een jaar geleden reed ik mijn eerste ronden in een Ferrari. Rijden hier is altijd speciaal en ik voel me hier nu echt thuis. Ik was erg blij om zoveel van onze fans aan de kant te zien staan en daarom ben ik na mijn sessie langs ze gegaan om ze te begroeten", zo liet de Spanjaard weten aan de Italianen van La Gazzetta dello Sport.

De 2018-bolide is in geen enkel opzicht te vergelijken met de 2022-wagen, toch hebben de coureurs belang bij de test. "Tegenwoordig zijn we bezig met de simulator en intensieve trainingen in de sportschool. Qua stress stelt echter niets het lichaam zo op de proef als fysiek in de auto stappen. Daarom is het altijd erg fijn voor een coureur om te kunnen rijden voor de start van het seizoen, ongeacht in welke auto. Het is alsof je je lichaam wakker maakt en herinnert wat het betekent om een Formule 1-coureur te zijn", zo besluit de Spanjaard.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS