Formule 1

Carlos Sainz mocht zich niet bemoeien met strijd om P2: "Duidelijke instructies gekregen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 november 2022 09:30 • Print artikel

In Abu Dhabi was de spanning om te snijden, niet omdat er nog hard werd gestreden in het wereldkampioenschap, deze was al enkele races in handen van Max Verstappen. Wel was er een strijd gaande voor P2 in het kampioenschap. De strijd ging tussen Charles Leclerc en Sergio Perez, de Ferrari-coureur kwam uiteindelijk als winnaar bovendrijven. Zijn teamgenoot Carlos Sainz kreeg voor de wedstrijd duidelijk te horen dat hij zich niet met de strijd moest bemoeien.

Carlos Sainz en Charles Leclerc

Dat Ferrari niet vuil is van teamorders, is in hun rijke historie al vaak duidelijk geworden. Na de race in het Midden-Oosten vertelde Sainz dat hij denkt dat Ferrari als een team heeft gewerkt. "Ik had voor de race duidelijke instructies om niet met hem te vechten bij de start of rond de pitstops."

Duidelijke instructies ontbraken dus niet bij de Italiaanse grootmacht, of hij ook teamorders heeft gekregen over hoe hij over Leclerc moet praten is onduidelijk. Wel spreekt hij vol lof over zijn Monegaskische teammaat: "Hij rijdt buitengewoon goed en ik moet wellicht mijn rijstijl aanpassen en een beetje veranderen om dichter bij hem te komen", vertelde de 28-jarige Spanjaard. "Hij heeft een geweldig seizoen aan zijn zijde gereden en hij verdient die P2 voor Checo", concludeerde de Ferrari-coureur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS