Formule 1

Carlos Sainz legt uit: "Push lap, cool lap, push, cool, push, cool! Na 10 rondjes rij ik weer op de limiet"

Uitgegeven door Bart • 2 juni 2020 05:11 • Print artikel

Nu de Formule 1 zo lang heeft stilgelegen vanwege het coronavirus is het vraag hoe de coureurs uit deze lange winterslaap komen. Het is te verwachten dat de coureurs nog wat roestig zijn, maar Carlos Sainz denkt dat het allemaal wel mee zal vallen. "Ik heb slechts een paar rondjes nodig om weer 100% het goede gevoel te pakken te hebben", aldus de McLaren-coureur in gesprek met Will Buxton op Instagram.

Carlos Sainz


"Hoe lang ik nodig heb om de limiet weer op te zoeken?", herhaalt Sainz de vraag. "Na minder dan 10 rondjes rij ik weer op de limiet. In de eerste vrije training ga je naar buiten op de harde compound. Dan doe je een push lap, cool lap, push, cool, push, cool. Vervolgens leg je er een ander setje banden onder en ga je sneller. Dan heb je het gevoel van de G-krachten weer terug en weet je waar de rempunten zijn."

Alle coureurs kunnen volgens de Spanjaard niet wachten om terug in de auto te springen. "Maar voor de eerste race wil ik eerst mijn engineers en monteurs ontmoeten en bijpraten hoe het met hen en hun families gaat. Daarna zal ik in de simulator van McLaren springen om me voor te bereiden op de eerste race. Dan gaat de adrenaline al aardig omhoog, omdat we dan dicht bij de eerste race zitten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS