Formule 1

Carlos Sainz jr.: "Ik zal nooit uit de schaduw van mijn vader stappen"

Uitgegeven door Bart • 6 maart 2021 19:02 • Print artikel

Carlos Sainz staat voor zijn debuutseizoen bij topteam Ferrari, maar de 26-jarige Spanjaard denkt niet dat hij daardoor een grotere coureur dan zijn vader is. Als je het rood van Ferrari aan mag trekken, hoop je om de wereldtitel in de Formule 1 te kunnen strijden, maar dat hoeft dit jaar zeker nog niet van de Scuderia verwacht te worden.

Carlos Sainz


Vader Carlos Sainz sr. reed nooit in de Formule 1, maar werd twee keer wereldkampioen rally en won drie keer de Dakar Rally. Door zijn successen schat Sainz jr. zich nog niet op dezelfde hoogte. "Nee, nee, nog niet", aldus de Ferrari-coureur in gesprek met het Duitse Motorsport Total. "Ik zal nooit uit zijn schaduw kunnen stappen. Hij heeft ook een compleet andere carrière dan ik."

"Ik ben in tegenstelling tot hem nog nooit wereldkampioen geworden, maar dat is natuurlijk wel mijn doel. Ik ben er nog ver van verwijderd", zo blijft Sainz jr. bescheiden, al was hij vorig jaar in Monza dichtbij zijn eerste zege in de Formule 1.

Volgens de F1-coureur loopt zijn vader ook op karakter voor op hem. "Mijn vader was een pionier. Een bijzondere coureur die veel veranderingen in het Rally kampioenschap teweeg heeft gebracht. Ik ben nu wel coureur van Ferrari en dat was één van mijn grote dromen, maar hij heeft twee wereldtitels en won Dakar drie keer. Dat wordt voor mij moeilijk om te overtreffen. Ik denk zelfs onmogelijk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS