Formule 1

Carlos Sainz gunt zijn oude werkgever veel: "Ook in 2021 zie ik McLaren graag races winnen"

Uitgegeven door Bart • 1 juni 2020 08:00 • Print artikel

Carlos Sainz verdedigt dit jaar nog de oranje papaya kleuren van McLaren, voordat hij in 2021 de overstap maakt naar het scharlaken rood van Ferrari rood. De 25-jarige Spanjaard hoopt de stijgende lijn met het team uit Woking door te kunnen zetten. Zijn werk dit jaar zou er toe kunnen leiden dat hij komend jaar met McLaren zal strijden om het podium en overwinningen. "Niets zal me blijer maken dan dat McLaren weer op het hoogste treetje van het podium staat."

Carlos Sainz


"Ik wil het momentum van vorig jaar meenemen naar dit seizoen", aldus Sainz op de website van de Formule 1. "Ik wil dit team echt verder omhoog stuwen. Hoeveel progressie we kunnen boeken ten opzichte van vorig jaar weten we nog niet, omdat we nog niet geracet hebben. We weten nog niet waar we staan."

"Ik wil op een zo goed mogelijke manier afscheid nemen van McLaren. Ik ga mijn uiterste best doen, net als ik vorig jaar gedaan heb. We willen nog een stapje beter en ook als coureur wil ik nog beter worden."

Het zou zo maar kunnen zijn dat Sainz komend jaar tegen McLaren zal moeten strijden. "Volgend jaar rij ik voor Ferrari, maar niets zal me blijer maken dan McLaren terug op F1-podium te zien. Als Formule 1-fan en McLaren-fan zie ik ze graag aan de top terugkeren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS