Formule 1

Carlos Sainz ging vol voor pole: "Ik maakte een fout en dat kostte me een halve seconde"

Uitgegeven door Bart • 19 juni 2022 07:30 • Print artikel

Carlos Sainz ging in zijn laatste run van de kwalificatie in Canada vol in de aanval op de tijd van Max Verstappen. Na een paarse eerste sector kende de Ferrari-coureur een iets mindere tweede sector. In het laatste gedeelte nam de Spanjaard alle risico's en betaalde daar de prijs voor. Daardoor start Sainz de race in Canada vanaf de derde plaats.

Carlos Sainz


"Ik voelde me best goed in de auto, zeker op de full wets", aldus Sainz na afloop van de kwalificatie op het Circuit Gilles Villeneuve. "Toen de baan iets opdroogde, had ik het gevoel dat de anderen een stap maakten en dat ik een paar tienden te kort kwam. In de laatste run begon ik met een paarse sector, maar ging de tweede sector niet zo goed. Ik probeerde een erg snelle laatste bocht, maar dat pakte niet goed uit en dat kostte me een halve seconde. Ik ging vol voor pole, maar eindigde door die fout op P3."

Sainz wil ook vanaf P3 vol in de aanval. "We hebben een goede uitgangspositie. Het zal een mooi gevecht met Max worden, maar we moeten afwachten wat Fernando kan doen. Hij is het hele weekend al snel, laten we afwachten hoe het loopt."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS