Formule 1

Carlos Sainz geniet van Spaanse fans: "Maar het resultaat is verre van ideaal"

Uitgegeven door Bart • 23 mei 2022 08:11 • Print artikel

Carlos Sainz ging in de beginfase van zijn thuisrace in Barcelona door de grindbak en bezorgde zichzelf zo een zware strijd. De Ferrari-coureur zakte terug in het veld maar bleef vechten. In de eindfase werd hij voorbijgestreefd door Lewis Hamilton, maar de Brit kreeg problemen waarna Sainz alsnog P4 veilig kon stellen. De Spanjaard was de enige Ferrari aan de finish, aangezien Charles Leclerc in leidende positie uitviel.

Carlos Sainz


"Het was een erg zware zondag en ver weg van wat we gehoopt hadden", aldus Sainz in een terugblik op de race. "Een windvlaag blies me van de baan in bocht 4 en helaas liep ik daar schade op. Daarna werd het een moeilijke race omdat ik minder downforce had. Ik begon meer te glijden en dat was slecht voor de banden. We hebben er alles aan gedaan om ons te herstellen en ik kon nog terugkomen tot P4. Gezien de omstandigheden is dat niet zo slecht, maar het resultaat is verre van ideaal."

Sainz viel zelf twee keer op rij uit en leefde mee met zijn teamgenoot Leclerc. "Het is heel jammer van Charles dat hij moest uitvallen terwijl hij aan de leiding ging. We gaan als team hard werken om in Monaco sterker terug te komen. Het meest positieve was het geweldige publiek. Ik wil hen allemaal bedanken voor hun steun."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS