Formule 1

Carlos Sainz deelt mening van Max Verstappen: "Ik ben het met Max eens dat waarschijnlijk..."

Uitgegeven door Bart • 25 november 2020 08:06 • Print artikel

Eerder dit jaar claimde Max Verstappen dat 90 procent van alle Formule 1-coureurs zou winnen in de dominante Mercedes. Zijn oud-teamgenoot Carlos Sainz deelt nu die mening, maar zegt wel dat maar weinigen van de huidige grid in staat zijn om Lewis Hamilton te verslaan. Verstappen zei destijds: "Ik heb veel respect voor Mercedes en Lewis Hamilton, hij is een geweldige coureur, maar die auto is zo enorm dominant."

Lewis Hamilton


Sainz deelt die mening, maar zwaait de zevenvoudig wereldkampioen wat extra lof toe. "Ik ben het met Max eens dat waarschijnlijk 90 procent van de coureurs in een Mercedes zou winnen", aldus de Spanjaard in een reactie aan het Duitse Motorsport Total. "Dat geldt voor zowel de kwalificatie als de race. Maar als teamgenoot zal 90 procent van het veld Hamilton niet verslaan. Haal je Hamilton weg uit de Mercedes, dan is iedereen van het huidige veld in staat om in een Mercedes te winnen. Dat zegt veel over de huidige Formule 1, maar ook dat Hamilton één van de beste coureurs ooit is. Ook al heeft hij al lange tijd de beste auto."

Sainz zegt naar Hamilton te kijken om dingen te leren. "Dan kijk ik onder meer naar hoe hij presteert onder druk. Hoe hij het in Q3 voor elkaar krijgt om drie goede sectoren te rijden en pole position te pakken. Ook al is de marge naar Bottas vaak maar klein. In Oostenrijk in de regen versloeg hij Bottas met 1,5 seconden. Hamilton kan dingen die niet iedereen kan, maar ik zou zijn teamgenoot moeten zijn om meer details te krijgen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS