Formule 1

Carlos Sainz blijft kritisch op zijn eigen prestaties: "Vanuit hier verder bouwen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 mei 2022 08:05 • Print artikel

Tijdens de Grand Prix van Miami krabbelde Carlos Sainz uit het gat waar hij de afgelopen weken in zat. Na twee uitvalbeurten op rij verdedigde hij zijn podium positie met hand en tand en wist hij Sergio Perez achter zicht te houden. Vanzelfsprekend is de Spanjaard ontzettend blij met zijn derde podium van het seizoen.

Carlos Sainz

De afgelopen weken waren zwaar voor Carlos Sainz, nadat bekend werd dat hij tot eind 2023 had bijgetekend bij Ferrari leek alles mis te gaan voor de Spanjaard. In Australië had hij een tegenvallende kwalificatie, vervolgens spinde hij in de eerste ronde van de baan en viel uit. Het daarop volgende weekend kwalificeerde hij zich weer belabberd. In de race kwam hij toen niet eens verder dan de eerste bocht toen hij in aanraking kwam met Daniel Ricciardo.

Ook in Miami leek het in eerste instantie niet de kant van Sainz op te vallen. Tijdens de tweede vrije training had hij een zware klapper, daar kwam hij overigens niet zonder kleerscheuren van af: “Het ging wel wat beter na de crash op vrijdag. Ik had best veel last van mijn nek, zeker toen ik Checo van me af moest zien te houden. Het was moeilijk om hem achter me te houden, maar het is gelukt om weer een podium te scoren. Dat is echt fijn om weer even te hebben.”

Bij de start verloor Sainz wel direct zijn tweede positie aan de uiteindelijke winnaar van de race Max Verstappen. Voor Sainz was het een race die niet onder perfecte omstandigheden werd verreden. “Het was erg een moeilijke race. Het was heel warm, dus ook de banden werden snel te heet. De auto was bewoog best veel, P3 is een redelijk resultaat. Vanuit hier moet ik zien verder te bouwen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS