Formule 1

Carlos Sainz: "Wat heeft knielen er mee te maken of je racist bent of niet?"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 augustus 2020 12:37 • Print artikel

SILVERSTONE - Charles Leclerc werd publiekelijk beticht van racisme omdat hij niet wil knielen voor de start van de Formule 1-races. De reactie komt na een interview in de Italiaanse media, waarin hij zei dat de Black Lives Matter-beweging banden heeft met geweld en politiek. De Ferrari-coureur reageerde later op twitter dat hij het triest vindt hoe zijn woorden worden gemanipuleerd om hem neer te zetten als racist.

Charles Leclerc Ferrari F1


Door Lewis Hamilton is het knielen voor de F1-races een belangrijk onderwerp geworden. De Mercedes-coureur draagt openlijk de Black Live Matters-shirts en vraagt andere coureurs om ook te knielen. Carlos Sainz is naast Leclerc één van die coureurs die ook niet knielen en is eigenlijk wel klaar met de discussies over dit knielen in de media.

“Wat heeft knielen er mee te maken of je racist bent of niet?”, steunt de Spaanse coureur Leclerc in een interview met El Mundo Deportivo. “Het gaat meer over wie wel en wie niet knielt, dan over wie voor of tegen racisme is.” De McLaren-coureur zegt ook zelf uitgemaakt te zijn voor racist.

“Eerlijk, ik heb niet veel van dat soort commentaren gehad”, aldus de Spanjaard. “Ik heb er wat gehad, maar ik voelde me niet beledigd of onder druk gezet. Dat is waarom ik het niet nodig vond om wat op sociale media te zeggen, zoals Leclerc. Maar het toont de druk op de F1-coureurs in de media en de manier waarop mensen verward zijn over wat een racist is en wat niet. Ik denk dat we moeten stoppen met erover praten en de bladzijde omslaan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS