Formule 1

Carlos Sainz: "Na teamgenoten als Max Verstappen en Lando Norris hoef ik nergens bang voor te zijn"

Uitgegeven door Bart • 22 augustus 2021 10:40 • Print artikel

Na Toro Rosso, Renault en McLaren is Carlos Sainz nu bij Ferrari in dienst bij zijn vierde team in de Formule 1. De Spanjaard heeft met onder meer Max Verstappen, Nico Hulkenberg en Lando Norris al aardig wat sterke teamgenoten gehad. En Sainz was altijd in de buurt, zo niet beter dan zijn teamgenoot.

Max Verstappen Carlos Sainz


Sainz is dan ook tevreden over zijn carrière tot nu toe. "Als je een contract bij Ferrari kan tekenen, moet je wel iets goeds gedaan hebben", zo geeft hij aan in een interview met The Race. "Ik heb me bij ieder team enorm gewaardeerd gevoeld. Toen ik vertrok bij Toro Rosso, maar ook bij Renault en McLaren en nu bij Ferrari voel ik de waardering."

"Iedere keer dat ik in een Formule 1-auto stapte, of het nu met Max, Nico, Lando of Charles is, ik heb me nooit langzamer dan mijn teamgenoot gevoeld. Ik had niet het gevoel dat ik hun prestaties niet kon evenaren. En ik heb ze vaak verslagen of echt tot de limiet gepusht in de kwalificatie of de race."

Sainz toont zich daar zeer tevreden mee. "Max, Lando en Charles worden tot de beste coureurs op de huidige grid gerekend. Ik kon me altijd met hen meten en ik hou gewoon van een uitdaging. Zij hebben ook me geholpen om een betere coureur te worden. Dat ik teamgenoot van hen ben geweest, geeft me ook veel zelfvertrouwen. Dat ik het nu bij Ferrari opneem tegen Charles zorgt er niet voor dat ik bang ben, omdat ik in het verleden al teamgenoot van Max en Lando ben geweest."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS