Formule 1

Carlos Sainz: "Het vertrek van Sergio Perez laat zien dat niet alles in de F1 om prestaties draait"

Uitgegeven door Bart • 18 september 2020 07:19 • Print artikel

Het team van Racing Point neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Sergio Perez. De zoon van de eigenaar Lance Stroll mag blijven zitten als het team overgaat in Aston Martin. Volgens collega Carlos Sainz jr. is dat niet helemaal fair als je naar de kwaliteiten van Perez en Stroll kijkt. De Spanjaard had altijd voor de Mexicaan gekozen.

Sergio Perez


"Checo's vertrek laat zien dat in de Formule 1 niet alles om prestaties draait", aldus de McLaren-coureur in een reactie aan Marca. "Als we alleen naar prestaties zouden kijken, zie ik geen reden waarom Checo Racing Point zou moeten verlaten, maar in de Formule 1 spelen ook andere belangen."

"Hij heeft het team gered van een faillissement en nu zetten ze hem buiten net nu hij een auto heeft waarmee hij echt kan vechten", aldus Sainz. "Het maakt me boos, omdat ik een goede band met hem heb en ik respecteer hem als coureur. Zo zit de sport nu eenmaal in elkaar en dat zullen we moeten accepteren. Ik hoop dat Checo snel een stoeltje voor volgend jaar vindt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS