Formule 1

Carlos Sainz: "Het is positief dat we de hele race sneller waren dan Verstappen"

Uitgegeven door Bart • 20 juni 2022 09:29 • Print artikel

Carlos Sainz zat in de slotfase van de Grand Prix van Canada vol op de staart van Max Verstappen. Gesteund door de DRS kroop de Spanjaard steeds dichter naar de Red Bull toe, maar de topsnelheid was niet hoog genoeg om een inhaalactie te kunnen forceren. Volgens Sainz had hij de hele race de snelste auto op de baan, getuige ook de snelste raceronde.

Carlos Sainz


"Ik was enorm aan het pushen en liet geen centimeter ruimte met de muur", aldus Sainz na afloop van de race. "Ik heb van alles geprobeerd, maar ik kon geen overspeed genereren om Verstappen voorbij te gaan. Het verschil in snelheid was te klein. Ik probeerde in de hairpin naar hem toe te rijden om dan iets te forceren op weg naar de chicane, maar het was net niet goed genoeg."

In bijna ieder raceweekend dit seizoen was Ferrari de snelste in de kwalificatie, maar toonde Red Bull een betere race pace. Volgens Sainz was zijn snelheid in de race nu beter dan die van Max Verstappen. "Het is positief dat we de hele race sneller waren dan Verstappen. De hele race hebben we de druk opgevoerd. We hebben van alles geprobeerd en waren dicht bij de zege. Dat is het positieve dat we mee moeten nemen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS