Formule 1

Carlos Sainz: "Dit jaar het meest geleerd sinds mijn eerste jaar in de Formule 1"

Uitgegeven door Bart • 5 december 2022 10:15 • Print artikel

Voor Carlos Sainz draaide 2022 uit op een seizoen met gemengde gevoelens. De Spanjaard had veel pech en viel maar liefst zes keer uit, maar hij liet ook zijn snelheid zien. Zo pakte de Ferrari-coureur in Silverstone zijn eerste pole position en eerste overwinning. Uiteindelijk eindigde Sainz op de vijfde plaats in de WK-stand.

Sainz Verstappen


Het seizoen verliep voor Sainz met veel ups en downs, zo geeft hij aan in een interview op de website van de Formule 1. "Ik heb enorm veel geleerd om eerlijk te zijn. Het was een erg moeilijke start van het seizoen en ik stond meteen op achterstand. Ik kwam voor uitdagingen te staan die ik niet verwacht had. We hebben het om kunnen draaien en daar ben ik heel trots op. Ik ben al die tijd gemotiveerd gebleven, ook na zo veel tegenslagen en rij nu op een goed niveau. Ik neem de positieve punten van dit jaar mee naar volgend jaar."

Sainz had lang nodig om zich aan de nieuwe generatie auto's aan te passen. "Ik denk dat ik dit jaar het meest geleerd heb sinds mijn eerste jaar in de Formule 1 in 2015. Daarna heb ik moeilijkere en makkelijkere jaren gehad, maar geen seizoen was zo uitdagend als 2022. In de eerste vijf ŗ zes races zat ik constant ver van de pace af. Ik moest echt vechten om mijn rijstijl aan te passen en probeerde de auto meer op mij af te stemmen. Dat heeft lang geduurd, maar toen ik dat onder de knie had heb ik een grote stap vooruit gezet."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS