Dakar

Carlos Sainz: "De Dakar lijkt dit jaar een andere filosofie te volgen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 januari 2021 10:10 • Print artikel

De mannen van MINI laten zich gelden in Saoedi-Arabië. Carlos Sainz en navigator Lucas Cruz werden de afgelopen dagen in de Rally Dakar 2021 geplaagd door tegenslagen en kwamen sterk terug om de etappeoverwinning te claimen in hun MINI JCW Buggy. Hun teamgenoten Stéphane Peterhansel en Edouard Boulanger eindigden als vierde op de zesde etappe die ging van Al Qaisumah tot Hail. Vladimir Vasilyev en Dmitry Tsyro werden negende in hun MINI JCW Buggy en staan zevende in het algemeen klassement.

Carlos Sainz Dakar 2021 MINI

Bijna de hele etappe was Peterhansel sneller dan zijn rivaal voor de eindzege, Nasser Al-Attiyah. Op de laatste kilometers raakte hij achter op de Qatari. Desondanks gaf Peterhansel slechts 18 seconden toe op zijn rivaal en staat hij nog steeds een kleine zes minuten voor.

Door technische problemen stopte Orlando Terranova kort na de start, brak de etappe af en nam de serviceroute naar Hail. Volgens het reglement mag de Argentijn zondag niet opnieuw deelnemen aan de rally dus deze equipe is teruggetrokken.

Stéphane Peterhansel en Carlos Sainz blikken terug op de eerste week.

Stéphane Peterhansel: "Het was een goede week voor ons. We hebben niet veel fouten gemaakt en de MINI was geweldig. Na de proloog was ik bang dat ik niet snel genoeg zou zijn. Wat Edouard doet tijdens zijn eerste Dakar is echt indrukwekkend".

Carlos Sainz: "Ik ben tevreden met de etappezege. We hebben alles gegeven. De zesde etappe ging over zandroutes en de navigatie was niet zo moeilijk. Lukas en ik hadden het de eerste week beter kunnen doen. We moeten nu eens goed kijken naar wat er is gebeurd. De Dakar lijkt dit jaar een andere filosofie te volgen." / door Pascal WekemaMEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS