Formule 1

Carlos Sainz wil Red Bull na knappe pole position in Singapore van de troon stoten: "Ik ga alles geven"

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 september 2023 14:55

MARINA BAY - Carlos Sainz scoort voor het tweede Formule 1-weekend op rij pole position. De Spaanse Ferrari-coureur was al het hele weekend ontzettend snel in Singapore en stipte dit tijdens een bloedstollende kwalificatie fijntjes aan. Sainz hield George Russell en teamgenoot Charles Leclerc achter zich. Max Verstappen haalde Q3 niet. Sainz hoopt dat hij Red Bull komende zondag eindelijk van hun troon kan stoten.

Carlos Sainz Singapore

Twee weken geleden veroverde Sainz op het circuit van Monza ook al op pole position. De Spanjaard ziet de parallellen tussen de twee pole positions: "Het lijkt een beetje zoals we het deden in Monza, toen we vanaf VT1 meteen snel waren en vertrouwen hadden tijdens de sessies. Ik maakte geen fouten in die ronde. Het was een beetje een rommelige sessie voor iedereen, maar we hielden de focus. Het is het verhaal van ons jaar. We Ik heb een goede auto op bepaalde circuits en onder bepaalde omstandigheden”, begint Sainz bij Danica Patrick.

"Het racetempo is een beetje een vraagteken. Mercedes is normaal gesproken sneller dan wij op de racedag en heeft een andere strategie met de banden waar we op moeten letten. Maar als ik me op mijn eigen race concentreer en een goede race samenstel, eerste stint en stint op hards, kunnen we op de overwinning mikken."

Max Verstappen kwam niet door Q2 heen. Sainz hoopt dat hij Red Bull zondag van de troon kan stoten: Dat zou geweldig voelen en dat is het doel. Ik zal alles geven"

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS