Formule 1

Carlos Sainz twijfelt aan pace Ferrari: "Op de longruns hebben we het lastig"

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 juni 2024 10:55

Thuisheld Carlos Sainz kende een goede vrijdag voor de Grand Prix van Spanje. De Ferrari-coureur eindigde beide vrije trainingen in de top drie. Toch was de drievoudig Grand Prix-winnaar niet echt tevreden over de gang van zaken en moet er nog veel werk verzet worden voor de longruns.

Carlos Sainz

Na een overwinning in Melbourne hoopt Sainz ook voor zijn thuispubliek in Spanje goed voor de dag te komen. Mogen we de eerste signalen geloven, dan maakt de Spanjaard zeker kans op de overwinning in Barcelona. In VT1 reed hij naar de derde tijd. In de laatste training van de dag reed hij naar de tweede positie en was hij slechts 22 duizendste langzamer dan koploper Lewis Hamilton.

In gesprek met F1TV geeft de geboren Madrileen aan dat hij nog hele tevreden is: "Eerlijk gezegd was het van het begin tot het eind echt een uitdaging. Over één ronde gaat het best wel redelijk, maar tijdens de longruns hebben we het iets lastiger, zoals vorig jaar ook het geval was hier. We gaan ons best doen om het zondag beter voor elkaar te hebben. Maar ik denk dat het over één rondje wel goed gaat komen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS