Formule 1

Carlos Sainz staat vijfde in de WK-stand, slechts vijf puntjes achter Charles Leclerc

Uitgegeven door Peter Vader • 9 juli 2024 04:00

Ferrari heeft, gegeven de omstandigheden, het maximaal mogelijke gehaald uit de Britse Grand Prix op Silverstone, waarbij Carlos Sainz elf punten pakte dankzij een solide race die hem in staat stelde op de vijfde plaats te eindigen met ook nog de snelste ronde achter zijn naam.

Ferrari @ Silverstone #55 Carlos Sainz

Tactisch goede beslissing
Bij de start, op een droge baan maar met regen verwacht, kende Carlos Sainz een goede start. De Spanjaard haalde Nico Hulkenberg in voor de zesde positie. De eerste druppels begonnen in ronde 15 te vallen, maar de intensiteit was niet van dien aard dat de intermediates moesten worden gemonteerd. Vier ronden later nam de regen in volume toe en op dat moment koos Sainz ervoor om toch buiten te blijven in plaats van zich in de pits te vervoegen voor een bandenwissel. Het bleek een tactisch goede beslissing van de Spanjaard, hij profiteerde er volop van, aangezien de stortbui al na een paar minuten kalmeerde en de rijders op slicks weer rondreden met competitieve tijden.

P5 en snelste ronde
In tegenstelling tot de pech van teamgenoot Charles Leclerc, klom Sainz vervolgens naar de vierde positie, dankzij het uitvallen van George Russell. Hoewel hij, voordat hij terugkeerde naar de pits om de slicks weer te laten monteren, werd ingehaald door Oscar Piastri, keerde hij terug op zijn vijfde plaats. De Spanjaard monteerde harde banden waarmee hij een goed tempo aanhield, waardoor Hulkenberg op een veilige afstand bleef tot het punt dat het Ferrari-team tegen het einde besloot hem binnen te roepen om een setje Softs te monteren en te proberen het punt voor de snelste ronde te pakken. Die doelstelling werd vakkundig ingevuld door Carlos Sainz met een snelste rondetijd van 1'28”293. In het klassement blijft Scuderia Ferrari HP op de tweede plaats staan bij de constructeurs, Charles Leclerc staat nog steeds derde in het rijdersklassement, terwijl Carlos Sainz ook nog steeds vierde staat. Slechts vijf punten achter zijn teamgenoot Leclerc, dus dat belooft spannend te worden in de tweede seizoenshelft van dit jaar!

"Een zeer solide race"
Carlos Sainz na afloop: “De mijne was een zeer solide race: ik denk dat we met de vijfde plaats en de snelste ronde het resultaat van vandaag hebben gemaximaliseerd. We hebben goed gewerkt in een moeilijke race en in natte omstandigheden kon ik de auto's voor me bijhouden. Helaas werd toen de baan opdroogde duidelijk dat we wat snelheid misten om voorop te blijven en moesten we genoegen nemen met de vijfde plaats. Het is wèl duidelijk dat we een stap voorwaarts moeten zetten om weer dichter bij onze tegenstanders te komen. We hebben nog wat tijd om allemaal samen te werken en competitiever terug te keren naar Hongarije.”

WK-stand Formule 1 na SilverstoneBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS