Formule 1

Carlos Sainz krijgt andermaal bericht van Mercedes met plannen van 'heruitvinding' op komst

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 juni 2024 17:01

Mercedes-baas Toto Wolff heeft gezegd dat het team zichzelf opnieuw wil uitvinden, een visie waar Carlos Sainz niet in past.

Carlos Sainz Ferrari F1


Nu zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton voor 2025 naar Ferrari gaat, betekent dit dat Mercedes op zoek is naar een nieuwe teamgenoot voor George Russell. Nu Hamilton het Ferrari-stoeltje inneemt dat momenteel wordt bezet door Carlos Sainz, wordt er gespeculeerd dat Mercedes zich tot Sainz zou kunnen wenden als hun vervanger voor Hamilton.

PlanetF1.com onthulde onlangs dat Sainz voorlopig niet in aanmerking komt voor dat Mercedes-stoeltje uit 2025. Wolff vertelde Sky Sports Deutschland dat junior-coureur Kimi Antonelli 'onze toekomst is', een boodschap die hij heeft doorgegeven aan Sainz.

Wolff bevestigde dat standpunt toen hij Sky F1 toesprak en onthulde dat het Mercedes-team een plan heeft om 'onszelf opnieuw uit te vinden', met Antonelli als coureur die een rol speelt in die blauwdruk.

"Ten eerste verdient Carlos een toppositie. Hij heeft het fantastisch gedaan", zei Wolff. "Voor ons is er nu een route ingeslagen om te zeggen: 'Weet je wat, we willen onszelf opnieuw uitvinden'. En Kimi Antonelli speelt daar zeker een rol in.

"We hebben nog geen beslissing genomen voor volgend jaar, maar we wilden Carlos ook niet laten wachten, want hij moet zelf beslissingen nemen en dat is niet meer dan eerlijk. Maar hij doet het super."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS