Formule 1

Carlos Sainz hoopt op herhaling van Singapore: "Auto past goed bij Las Vegas"

Uitgegeven door Bart • 17 november 2023 09:30

Carlos Sainz heeft goede hoop voor het weekend in Las Vegas en baseert zich daarbij op de vergelijking met Singapore en Monza. De Spanjaard van Ferrari won de meeste recente race op een stratencircuit en kwam in Monza als derde over de finish. Geen enkel team weet hoe het echt zal gaan, maar Sainz verwacht dat Las Vegas goed bij de Ferrari zal passen.

Carlos Sainz


"We verwachten dat het beter gaat dan tijdens de recente races, omdat dit circuit beter bij onze auto lijkt te passen", zegt Sainz op de website van de F1. "Er zijn lange rechte stukken als in Monza en Singapore. Misschien zijn we niet zo snel in bocht 1 en 2, maar in de rest van het rondje zouden we het beter moeten doen dan de recente races. Hopelijk geeft dat ons een betere mogelijkheid op een goed resultaat."

Sainz geeft aan veel in de simulator gereden te hebben. "Ik kijk ook zeker naar de safety car als die gaat rijden, want dan krijg je een idee hoe glad het is en waar de hobbels liggen. Soms kun je dat al afleiden aan het rijgedrag van de safety car."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS