Formule 1

Carlos Sainz geeft schoorvoetend toe: “In theorie is Ferrari niet zo snel als in Monza”

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 september 2023 07:01

MARINA BAY - Carlos Sainz eindigde de Grote Prijs van Monza als derde, maar had stiekem al gedroomd van een overwinning in Monza. Toch moest hij zijn meerdere erkennen in Max Verstappen en Sergio Perez. Ondanks alles was het een hoopgevend weekend en hoopt de Spaanse Ferrari-coureur ook in Singapore goed voor de dag kan komen, maar dit verwacht hij niet. Sainz is eerlijk en zegt dat het circuit van Monza en het Marina Bay Street Circuit niet met elkaar te vergelijken zijn.

Carlos Sainz

Tijdens de persconferentie van de FIA wordt Sainz gevraagd op Ferrari-fans kunnen verwachten dat het dit weekend opnieuw zo goed gaat: "In theorie zouden we niet zo snel moeten zijn als in Monza. Normaal gesproken hebben we tot nu toe in alle races met hoge downforce iets meer moeite gehad dan in races met lage downforce”, begint de Spanjaard.

Toch ziet Sainz dat er toch wat aspecten van het circuit zijn, die de Ferrari best goed zouden moeten liggen: "Er zijn hier wat meer scherpe bochten, daar heeft onze auto iets minder last van. Maar tegelijkertijd zal het heet worden. Het wordt zwaar voor de banden, waarvan we ook weten dat het voor ons lastig kan zijn."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS