Formule 1

Carlos Sainz baalt van olie op de baan: "Je verwacht niet dat het zó slecht is"

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 november 2023 20:21

LAS VEGAS – Carlos Sainz eindigde de Grand Prix van Las Vegas op de zesde positie. Sainz was na de race in ieder geval blij dat het horrorweekend voorbij was. De ellende begon vroeg in de eerste vrije training, toen hij over een putdeksel heenreed die zijn krachtbron en accu kapot maakte. Dit leverde hem tien plekken gridstraf op en dus ving hij de race vanaf het middenveld aan. Ook in de race verliep het niet geweldig. De Spanjaard klaagt over olie op de baan.

Carlos Sainz

"Ik zag veel olie afkomstig van de auto's die we gebruikten tijdens de drivers parade. Dat is iets waar de FIA naar moet kijken, want het is niet eerlijk dat alle olie aan de binnenkant lag. De baan was al vies en als je één uur voor de race ook nog olie lekkende auto's de baan opstuurt, dan is dat onacceptabel. Dat was waarschijnlijk de oorzaak van alle crashes in bocht 1", begint hij bij RaceFans.

Sainz zat in een benarde positie en kon nergens meer heen: "Je verwacht niet dat het zó slecht is. Ik raakte de rem aan, niet eens zo hard, en alle banden waren geblokkeerd. Ik remde niet eens laat, ik remde bij het bordje van de honderd meter, maar ik reed honderd kilometer per uur langzamer dan tijdens een kwalificatierondje. De koude banden speelden overigens ook een rol. De eerste ronde was een shock, was hadden het allemaal lastig."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS