Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Cadillac wil in het voorjaar met de LMDh het circuit op: "Covid heeft voor wat lastige momenten gezorgd"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 september 2021 08:00 • Print artikel

Cadillac wil begin 2022 voor de eerste keer met haar nieuwe LMDh-auto, die gebaseerd is op het chassis van Dallara, het circuit opgaan. Met de auto wil Cadillac zowel in de IMSA als in het FIA World Endurance Championship rijden. De rollout van de Cadillac LMDH-V.R. is afhankelijk van het feit of er zich geen vertraging voordoet in de aanlevering van benodigde onderdelen door haar leveranciers. Daarmee houdt het Amerikaanse merk eenzelfde planning aan als Porsche en Acura.

Cadillac LMDH-V.R.


“We willen zo snel als mogelijk rijden, omdat we zoveel als mogelijk is willen testen”, aldus Laura Wontrop Klauser, GM Sportscar racing programma manager, tegen Sportscar365. “We hopen ergens in het voorjaar, maar we werken nog aan de details voor de productie. Zoals iedereen in de paddock heeft Covid voor wat lastige momenten gezorgd bij het verkrijgen van onderdelen. Wanneer je nu een krukas probeert te krijgen, dan is dat verdomd lastig. De levertijden zijn gewoon belachelijk. Als alles volgens plan verloopt, kunnen we met succes proberen alles zo snel mogelijk te doen, maar er is altijd de kans dat de voortgang stagneert omdat het op dat ene onderdeel blijft hangen.”

Overigens bevestigt Klauser, dat ondanks de render van de auto die geen vleugel toont, de auto met achtervleugel wordt uitgevoerd. Dit is een verplichting volgens de regelgeving. Daarnaast bevestigt de programmamanager dat er in 2023 geen aanvullende teams gaan komen, naast Chip Ganassi en Action Express Racing, waarmee een klantenprogramma met de LMDh van Cadillac wordt uitgesloten. “We sluiten op dit moment de deur niet”, vertelt Klauser. “Ik denk dat je moet kijken naar het veld dat komt voor de LMDh, je moet je A-spelletje brengen. Met een teambenadering die de operatie volledig wil financieren, zou het iets zijn waarmee we ons later in de levenscyclus kunnen vermaken. Het is niet iets waarmee we beginnen. Het is niet iets waar we op het moment zwaar naar kijken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS