Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Cadillac kiest voor het FIA World Endurance Championship: "Exposure en baantijd is de reden van onze keuze"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 september 2021 13:59 • Print artikel

Cadillac gaat een volledig programma draaien in het FIA World Endurance Championship met haar nieuwe LMDh. Daarmee wil het Amerikaanse merk door middel van het sportscarracen haar naam laten groeien in Europa. Dat betekent dat het merk vanaf 2023 naast de IMSA in twee kampioenschappen gaat rijden met haar LMDh-V.R. Het is nog niet bekend welk van de twee teams gaat deelnemen aan de FIA WEC, maar naar verwachting gaat dat Cadillac zijn.

Cadillac LMDH-V.R.


“We willen echt zoveel exposure als mogelijk krijgen uit het programma, dus pakken we de kans om een ook een volledig WEC-programma als een IMSA-seizoen te draaien”, aldus Laura Wontrop Klauser tegen het Amerikaanse Sportscar365. “Cadillac probeert haar markt nu te laten groeien en ik denk dat daarin de WEC een interessante weg is om de auto op een bepaalde manier te tonen, zoals we dat nog nooit gedaan hebben. In de afgelopen tijd hebben we alleen Cadillac racing hier in de VS gehad, waar nog steeds het grootste deel van de markt is. Met de wereldwijde expansie in gedachten, is het altijd fijn om iets te hebben waarmee je een backup kan maken en mensen exposure te geven.”

Hoewel de markt van Cadillac voornamelijk Amerika en China is, zijn er volgens Klauser ook plannen om in Europa te groeien. Daarnaast is er met deelname aan een FIA WEC-seizoen ook meer baantijd beschikbaar voor de nieuwe LMDh-V.R. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan het DPi-programma samen met de chassisbouwer Dallara. Volgens Klauser heeft Cadillac daarmee een solide basis gecreëerd. “Op elk moment dat je iets afbouwt, wat je al neergezet hebt, zit je op een goede plek”, aldus Klauser over het bouwen op de relatie met Dallara, vanuit de huidige DPi. “Je hoeft niet opnieuw te beginnen, je hoeft niet iedereens naam te leren kennen en uit te vinden hoe je het beste samenwerkt. We hebben dat al gedaan met Dallara en we zijn bij dat we de relatie met hen hebben met het DPi-programma. Het is een van de vele redenen waarom me met hen door willen in de LMDh. Ik denk dat je het als een voordeel kunt zien, maar het maakt het leven en iedereen, die ook met mij werkt, een stuk makkelijker als we zo doorgaan, in plaats van dat we overnieuw moeten beginnen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS