Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

CUPRA verdedigt kampioenschapstitel in FIA ETCR 2022

Uitgegeven door Deni Volkers • 11 april 2022 12:01 • Print artikel

CUPRA gaat een nieuwe samenwerking aan met het team van EKS om dit jaar de titel te verdedigen in de FIA eTouring Car World Cup - kortweg het FIA ETCR -, het wereldkampioenschap voor volledig elektrische toerwagens. De aankondiging onderstreept CUPRA’s visie op elektrisch racen en op een duurzamer, innovatiever en spannender autosporttijdperk. EKS is het succesvolle team van de regerend Pure ETCR-kampioen (en voormalig DTM- en FIA World RX-kampioen) Mattias Ekström, die afgelopen jaar met CUPRA zowel bij de rijders als de constructeurs de titel won.

Cupra

Onder de nieuwe teamnaam CUPRA EKS gaan CUPRA en EKS verder met de doorontwikkeling van de CUPRA e-Racer, 's werelds eerste 100% elektrische toerwagen. Dankzij vier elektromotoren op de achteras en een vloeistofgekoeld 65 kWh accupakket levert de CUPRA e-Racer een gecombineerd piekvermogen van 500 kW (680 pk) en een maximumkoppel van 960 Nm. De hightech elektrische raceauto sprint in slechts 3,2 seconden van 0 naar 100 km/u en klokt een top van 270 km/u.

Afgelopen seizoen werd CUPRA de allereerste autofabrikant die een WK-titel voor puur elektrische toerwagens won.

Op 19 april aanstaande presenteert CUPRA zijn nieuwe rijdersline-up en de nieuwe kleurstelling voor de auto waarmee team CUPRA EKS in 2022 aan de start komt van het FIA ETCR.

Technische specificaties CUPRA e-Racer

Achterwielaangedreven, 1 overbrenging
4 elektromotoren met 300 kW aan continu vermogen en tot 500 kW (680 pk) aan piekvermogen bij 12.000 tpm
Maximumkoppel: 960 Nm
65 kWh vloeistofgekoeld accupakket
0-100 km/u: 3,2 sec.
Topsnelheid: 270 km/u

Cupra

Cupra

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS