Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

CUPRA Born Performance en Copper Edition: nóg meer hightech

Uitgegeven door Deni Volkers • 2 december 2022 17:14

De Essential- en Business-uitvoeringen van de CUPRA Born komen in 2023 in aanmerking voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Particuliere kopers die de sportieve, volledig elektrische Born aanschaffen of inzetten via private lease, kunnen een tegemoetkoming van € 2.950* krijgen, waarmee de Born extra bereikbaar wordt. En er is meer nieuws: de Born Performance en Born Copper Edition krijgen standaard nog meer hightech features voor extra comfort en veiligheid.

Cupra

Dankzij hun scherpe prijsstelling voldoen de CUPRA Born Essential en Born Business met ingang van 2023 aan de eisen voor toekenning van een overheidssubsidie van € 2.950*. Beide modellen brengen emissievrij rijden en rijplezier samen met een 150 kW/204 pk sterke elektromotor en achterwielaandrijving. De actieradius volgens WLTP bedraagt 427 km**. Dankzij de 120 kW-laadsnelheid duurt het van 5-80% opladen van het accupakket slechts 35 minuten. 8 minuten laden volstaat al voor 100 kilometer aan extra rijbereik.

Veel comfort en luxe

De CUPRA Born Essential is met zijn in de ‘sharknose’ geïntegreerde LED-koplampen, 18 inch lichtmetalen velgen, sportonderstel en donker getinte ramen achter een opvallende verschijning. In het interieur onderstrepen kuipstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen het sportieve karakter. Het multimediasysteem met 12 inch touchscreen draagt samen met Apple CarPlay en Android Auto bij aan (online) gebruiksgemak en entertainment. De CUPRA Born Business vult dit aan met onder meer een navigatiesysteem, achteruitrijcamera, predictive adaptive cruise control, alarmsysteem en het Pre-Crash veiligheidssysteem voor inzittenden. De CUPRA Born Essential is er vanaf € 42.990*** en de Born Business vanaf € 45.990***. Dankzij € 2.950* aan overheidssubsidie worden ze in 2023 extra bereikbaar.

Born Performance en Copper Edition: nog meer hightech

De toch al zeer uitgebreide standaarduitrusting van de CUPRA Born Performance en Born Copper Edition krijgt nu een hightech boost, met extra comfort en een nog hoger veiligheidsniveau als resultaat. Een 360-graden camera, dodehoeksensor, uitparkeerassistent en uitstapwaarschuwing zijn voorstaan standaard en dat geldt ook voor de veiligheidssystemen Lane Assist Plus, Emergency Assist en Travel Assist. Met de intelligente parkeerhulp kunnen de Performance- en Copper Edition-modellen nu bovendien volautomatisch inparkeren. Trained Park Assist herkent zelf de omgeving en kan de Born naar een eerder opgeslagen parkeerplaats manoeuvreren.

De Born Performance en Born Copper Edition beschikken standaard over de 170 kW/231 pk sterke elektromotor en zijn er naar keuze met het 58 kWh of 77 kWh accupakket. De Born Performance is er vanaf € 50.990*** en de Copper Edition vanaf € 53.990***.

Cupra

Cupra

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS