Karting • CIK-FIA

CRG-president Giancarlo Tinini: "Het aantal internationale kartwedstrijden moet omlaag"

Uitgegeven door Bart • 6 april 2020 08:58 • Print artikel

Het breed gehoord discussiepunt in de kartsport is de hoge kostenpost. CRG-president Giancarlo Tinini wil dat daar iets aan gaat gebeuren en heeft een aantal ideeŽn om de kosten omlaag te krijgen. "Het aantal internationale kartwedstrijden moet naar beneden", aldus de Italiaan in een interview op KartXpress.

CRG Giancarlo Tinini


"Een eerste stap zou kunnen zijn om een winterbreak van twee maanden in te stellen en een maximum van twee internationale races per maand", stelt Tinini voor. "Momenteel rijden we bijna non-stop tussen januari en december. Het hoge aantal races neemt ook ruimte weg voor nationale kampioenschappen. Het overleven van de nationale klassen is zeer belangrijk voor het doorbreken van talent."

"Niet alleen het aantal races moet mijns inziens omlaag, maar ook de grootte van het startveld, het inschrijfgeld en de kosten van de banden en de brandstof", aldus Tinini. "Dat kan de charme en het spektakel terugbrengen. Ik ben altijd een voorstander geweest van beter presterende banden en minder strikte regels. Dan komt de beste coureur vaak naar voren."

"Binnen CRG willen we iedere klasse beter structureren. We reorganiseren alle productiesectoren, commerciŽle afdelingen, klantenservice en het raceteam om dit te bereiken."

LEES ook interview Giancarlo Tinini over Max Verstappen

Max Verstappen

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS