Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

ByKolles terug in 2022 in de FIA WEC: "Eigenlijk wordt de auto nu opgebouwd"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 september 2021 08:03 • Print artikel

Het was een tijdje stil, maar ByKolles werkt nog steeds hard aan hun nieuwe Hypercar voor het FIA World Endurance Championship en de 24 uur van Le Mans. ByKolles verwacht dat het team de non-hybride LMH binnen de komende vijf weken een rollout kan geven. Volgens eigenaar Dr. Colin Kolles heeft de constructeur, maar ook het raceteam, gedurende de zomer hard gewerkt als voorbereiding op de homologatie test en een racedebuut in 2022.

By Kolles LMH

“Eigenlijk wordt de auto nu opgebouwd”, zei Kolles tegen Sportscar365. “De status is dat ik vorige week voor het laatst in de werkplaats was, de monocoque was er en de motor was aan de monocoque gemonteerd. De versnellingsbak en ophanging zaten aan de monocoque. Dat was de status. De bedrading en elektronica zaten vanaf vorige week in het weefgetouw.”

De Duitser is dan ook optimistisch over de rollout. “We hopen de auto in de aankomende vier of vijf weken te laten rijden”, aldus Kolles. “Oorspronkelijk wilden we de auto’s al in februari op de baan hebben, maar dat was niet logisch. Dus besloten we om onszelf niet onder druk te zetten, zoals we in de afgelopen jaren gedaan hebben. En om eerlijk te zijn, voor ons is het belangrijk om een goede auto te hebben om Toyota en de rest te verslaan. Dat is ons doel.”

Kolles zegt dat hij overweegt om twee auto’s in de LMH van het FIA WEC in te zetten, waarmee er een uitbreiding is van het team in vergelijking met de LMP1. Daar zette het team altijd één auto in. Waarbij de eigenaar van het bedrijf wel benadrukt dat de economische factoren op zijn plek moeten vallen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS