Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

ByKolles-partner PMC Gmbh registreert historisch Brits racehandelsmerk in Duitsland: terugkeer Vanwall?

Uitgegeven door Peter Vader • 17 december 2021 21:10 • Print artikel

Een interessante ontwikkeling. Na de laatste updates die zijn gepost over het FIA WEC-seizoen 2022, ging een nieuwsgierige WEC-liefhebber die las dat het ByKolles Hypercar-programma van 2022 waarschijnlijk onder een andere naam zou racen in het FIA WEC, op jacht naar eventuele aanwijzingen in het Duitse merkenregister. En tot zijn eigen verbazing vond hij inderdaad een bijzondere aanwijzing: PMC GmbH, de huidige werkmaatschappij van ByKolles, heeft de naam Vanwall geregistreerd voor een reeks commerciële en industriële doeleinden inclusief voertuigen! Vanwall is de naam van de allereerste kampioenschapswinnaar bij de Formule 1-constructeurs in 1958. De vraag rijst of dit een aanwijzing zou kunnen zijn dat de auto van het door-en-door Britse merk deze naam zou kunnen aannemen?

ByKOLLES-PMC-Project-LMH-1 2022

De laatste keer dat er een publiekelijk erkende heropleving van de naam Vanwall was, kwam eind vorig jaar met de aankondiging dat de in Groot-Brittannië gevestigde Vanwall Group van plan was zes nieuwe auto's te bouwen om de zes Formule 1-overwinningen van Vanwall in 1958 te vieren. Volgens een bericht van DailySportscar zou de auto een prijs hebben van £ 1,65 miljoen ex BTW. Het bedrijf Vanwall 1958 Ltd zei op dat moment dat ze "reeds begonnen waren met onderzoeken om te begrijpen hoe het historische Vanwall-merk-DNA zou kunnen worden vertaald in een voertuig voor de jaren 2020, terwijl er ook onderzoeken gaande zijn naar toekomstige weg- en raceautoprogramma's."
Staan we misschien op het punt om een strijd te zien ontbranden om wie de rechten bezit om een auto te bouwen achter een badge die al meer dan 60 jaar niet meer in hedendaagse racerij is gezien? Of is het de aanvang van een ontluikende samenwerking tussen een nieuwe super sportwagenproducent en een oude, historische naam uit lang vervlogen F1-tijden? Wordt vervolgd…

Vanwall_F1
Britse F1-constructeurs wereldkampioen in 1958: Vanwall!

ByKOLLES-PMC-Project-LMH
ByKOLLES-PMC LMH project 2022

null
Teameigenaar Colin Kolles

ByKolles_Le_Mans_2018
ByKolles tijdens de 24 Uren van Le Mans in 2018

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS