Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

ByKolles maakt ontwikkelingscoureurs LMH-auto bekend: "Ik kijk uit naar dit nieuwe project"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 april 2021 08:32 • Print artikel

ByKolles Racing heeft de ontwikkelingscoureurs voor haar LMH-auto voor het FIA World Endurance Championship onthuld. Tim Dillmann en Esteban Guerrieri gaan het test- en ontwikkelingswerk voor de auto verrichten. Het uitgebreide testprogramma dat de coureurs gaan afleveren is gericht op een combinatie van betrouwbaarheid, prestatie, elektronische set-up en lange afstand tests om het team zich zo goed mogelijk te laten voorbereiden met de nieuwe hypercar.

byKolles
ByKolles verwacht dat de eerste test snel zal gaan plaatsvinden. In de aankomende maanden gaat het team een uitgebreid testprogramma afdraaien, een naam voor de auto wordt op een later moment onthuld. “Ik race al drie jaar voor het ByKolles-team en ik voel me er erg thuis”, aldus Dillmann. “De ontwikkeling van de hypercar voor de topklasse van het WEC en de 24 uur van Le Mans is een gave taak. Gedurende mijn carrière ben ik betrokken geweest bij de ontwikkeling van vele verschillende auto’s, het meest recent in de LMP1 en Formule E. Ik kijk er naar uit om mijn ervaring naar dit project te brengen en in staat te zijn om van af het begin te kunnen helpen met het begeleiden.”

Guerrieri voegt daar aan toe dat hij verwacht dat hij met zijn ervaring eveneens een goede bijdrage kan leveren. “Ik kijk uit naar dit nieuwe project en de tests in de ByKolles Hypercar”, reageert de coureur. “Ik ben er zeker van dat mijn uitgebreide ervaring in een brede variatie aan auto’s ons gaat helpen om consistent de PMC Project LMH Hypercar succesvol te maken. Tegelijkertijd, is het terug naar mijn roots. Ik ken nog wat teamleden uit onze tijd samen in de Formule 3.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS