Formule 1

ByKolles dit jaar niet in de LMH van het FIA WEC: "We zijn niet blij met..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 januari 2021 10:10 • Print artikel

De kans is klein dat ByKolles dit jaar met de nieuwe Hypercar naar de FIA World Endurance Championship komt. Volgens teameigenaar Colin Kolles werkt zijn operatie hard aan het project. Het team staat wel op de lijst die door het kampioenschap is uitgeven voor het seizoen 2021. Voor de hypercars is er geen mogelijkheid om zich van-race-tot-race in te schrijven in de nieuwe hyperclass.

ByKolles_Le_Mans_2021_Hypercar

“We zijn niet blij met wat dingen die aan de hand zijn bij de WEC-organisatie en dat is waarom wij besloten hebben om niet in te stappen”, aldus Kolles tegen het Amerikaanse Motorsport. De teameigenaar wil niet ingaan op de reden waarom hij niet blij is. Het gerucht gaat dat Kolles niet blij is met het terugbrengen van het aantal races van acht naar zes.

Volgens Kolles wordt de auto voor 90% in eigen huis gebouwd. Hij geeft aan dat de vaste coureurs Tom Dillmann, Oliver Webb en Joao Paulo de Oliveira de shakedown doen.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Youtube RaceXpress

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS