Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

ByKolles-Vanwall klaar om de baan op te gaan: "Als we een welkom ontvangen van het FIA WEC"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 maart 2022 12:00 • Print artikel

ByKolles is klaar om met haar Vanwall LMH IN 2023 naar het FIA World Endurance Championship te komen. Daarvoor moet de equipe overigens wel welkom zijn in het kampioenschap. Dit jaar wilde de Franse organisatie de auto niet toelaten, omdat zij geen volledig seizoen wilde rijden.

ByKolles 1

“Als we een welkom ontvangen, zijn we klaar om te racen”, aldus Colin Kolles tegen het Amerikaanse Motorsport. Wanneer hem gevraagd wordt of het WEC ruimte maakt voor de Vanwall, reageert de team-eigenaar: “Dat is niet aan mij om ter sprake te brengen, omdat het niet in onze handen ligt. Alles wat ik erover kan zeggen is dat we een product met een hoge standaard gebouwd hebben.” De eerste test gaat waarschijnlijk op het circuit van Most in Tsjechië plaatsvinden. Naar alle waarschijnlijkheid stappen Tom Dillmann en Esteban Guerrieri achter het stuur.

“We kijken op het moment naar de agenda’s”, vertelt Kolles. De renstal wil door met de ontwikkeling, ondanks dat het team niet weet of de Vanwall toegestaan gaat worden in de LMH. “We hebben altijd gezegd dat we een 1.000 pk/1.000 kg hybride straatauto gaan bouwen en dat is wat we gaan doen.” Waarna hij vertelt dat er geen reden is waarom een inschrijving door het WEC zou worden afgewezen. “We hebben niets op papier, behalve dat onze inschrijving niet is geaccepteerd”, aldus Kolles. “Ik ben me niet 100 procent bewust van de reden.”

De teambaas zegt dat zijn team altijd duidelijk heeft gemaakt dat ze niet in Sebring konden rijden, maar wel een heel seizoen vanaf Spa. De reden was een vertraging in de onderdelenleveringen. “We hadden eerder kunnen rijden, maar na we uitvonden dat onze inschrijving niet werd geaccepteerd, was er geen reden om haast te maken”, aldus Kolles. Volgens hem is de naam Vanwall ook geen probleem, omdat zijn bedrijf eigenaar van de naam is.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS