Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

ByKolles had 24 uur van Le Mans kunnen winnen: "Onze calculaties zetten ons..."

ByKolles had de 24 uur van Le Mans kunnen winnen, als men niet in de problemen was gekomen. Dat gelooft althans de vaste coureur van het team Oliver Webb. De Enso CLM-Nismo P1/01 viel al vroeg uit in de wedstrijd, maar door de pech van de vijf fabriek-LMP1's van Porsche en Toyota had het privateerteam kunnen winnen. Webb gelooft dat de auto die hij bestuurde met Marco Bonanomi en Dominik Kraihamer de snelheid had om de LMP2-machines te verslaan en de laatste overgebleven Porsche 919 Hybrid, die de wedstrijd won, achter zich te houden.



"Er zijn veel mitsen en maren, maar we hadden comfortabel aan de leiding voor alle LMP2's kunnen rijden als we geen problemen hadden", zei de ByKolles-coureur tegen het Engelse Autosport. "Onze calculaties zetten ons drie ronden voor Porsche, als we in staat waren geweest om 3.25,9 te rijden voordat we opgaven."

De Enso CLM-Nismo P1/01 moest in ronde zeven met oververhitting opgeven doordat bij de start al schade aan de auto werd opgelopen. "Ik hoorde een plof, verloor het stuur en ging wijd over de hobbels", zei Webb. "De neus raakte beschadigd en er ging geen lucht meer doorheen. Het team kwam op de radio en zei dat de temperaturen de pan uit stegen."

De coureur kon een vliegende ronde rijden voordat hij het rustiger aan moest doen om de auto te redden.