Formule 1

Button sceptisch over Ferrari's excuus voor het lozen van Vettel: "Als hij de laatste race van het seizoen leidt, gaat hij ..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 juli 2020 06:50 • Print artikel

Jenson Button noemt Ferrari's beslissing om viervoudig Formule 1-kampioen Sebastian Vettel te lozen als gevolg van de Covid-19-pandemie 'een zeer vreemd excuus'. Ferrari- teambaas Mattia Binotto heeft beweerd dat terwijl Vettel in februari nog steeds de eerste optie van de Scuderia was toen de SF1000 werd gelanceerd. Covid-19 en de financiŽle implicaties die dat met zich meebracht zou het team anders doen hebben besluiten.

Jenson Button


Tegen Sky Sports F1 zei Button: "Het is een heel vreemd excuus, de pandemie, omdat hij gewoon zei: 'We hebben je volgend jaar niet nodig'. Hij is een viervoudig wereldkampioen, en hij heeft door de jaren heen races voor Ferrari gewonnen. Voor mij heeft hij het afgelopen jaar redelijk goed gedaan. Wel maakte hij een aantal fouten die een viervoudig wereldkampioen normaal gesproken niet zou maken."

"Je zou kunnen zeggen dat hij het op bepaalde plaatsen beter had kunnen doen, maar wie weet. Hij is een buitengewoon goede coureur die een aantal fouten heeft gemaakt die hij vorig jaar misschien niet had moeten maken, maar zijn teamgenoot heeft ook een aantal fouten gemaakt die hij vorig jaar niet had moeten maken."

"Het lijkt gewoon heel vreemd om zo vroeg te beslissen, voordat het seizoen daadwerkelijk is begonnen, dat ze hem niet in de auto gaan hebben voor 2021."

Het feit dat Vettel nu al weet dat hij volgend jaar niet terug hoeft te komen bij Ferrari zorgt voor een zeer ongewone situatie bij Ferrari, stelt Button. Eťn die het team uit Maranello later in het jaar duur zou kunnen komen te staan. "Het helpt niemand dat besluit nu al te nemen, omdat Ferrari nu een heel jaar moet rijden met een coureur die aan het einde van het jaar de deur uit wandelt."

"Hij zegt dat hij teamorders zal opvolgen. Dat zou hij kunnen doen, maar als hij de laatste race van het seizoen leidt, gaat hij zijn plek in de race dan opgeven? Nee."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS