Formule 1

Buiten Lewis Hamilton, ook fysiotherapeute Angela Cullen en zijn adviseur Marc Hynes in zelfisolatie: "Als je eenmaal corona krijgt..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 december 2020 11:24 • Print artikel

Lewis Hamilton is herstellende van het coronavirus, maar voelt zich volgens zijn teambaas Toto Wolff niet fantastisch. Doordat de coureur op maandag na de Grand Prix van Bahrein positief testte, is hij dit weekend tijdens de tweede Formule 1-race op het Sakhir-circuit afwezig.

Lewis Hamilton Toto Wolff


"Hij is herstellende", reageert Wolff op de vraag van de BBC. "De eerste paar dagen zijn altijd kritisch als je eenmaal corona te pakken krijgt. Hij is oké, heeft symptomen, maar ze zijn relatief mild."

De wereldkampioen zit op dit moment in zelfisolatie. Overigens zitten zijn fysiotherapeute Angela Cullen en zijn adviseur Marc Hynes ook in isolatie. Mercedes wil echter geen informatie delen over de medische toestand.

De onderhandelingen over zijn contract zijn uitgesteld. "De tijdlijn is naar achteren verzet tot hij hersteld is", aldus de Oostenrijker. Ondertussen zegt de teambaas dat George Russell mogelijk ook de laatste race in Abu Dhabi in de auto zit, als Hamilton niet op tijd hersteld is. "We weten wat we hebben met Lewis. Het zou nooit een soort van onderhandelingskracht zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS