Formule 1

Budkowski vertrekt bij Alpine F1 - Rossi: "Het team is volledig gefocust om de auto klaar te maken"

Uitgegeven door B Kaligis • 13 januari 2022 19:23 • Print artikel

Het Formule 1-team van Alpine heeft laten weten afscheid te nemen van uitvoerend directeur Marcin Budkowski. Het team heeft bevestigd dat Alpine en de Poolse engineer tot een vertrekovereenkomst zijn gekomen en zodoende hun samenwerking te beŽindigen. Budkowski begon in 2018 bij Renault, nam begin 2021 de taken over van de vertrekkende Cyrill Abiteboul. De taken van Budkowski zullen tijdelijk worden overgenomen door de CEO van Alpine, Laurent Rossi.

Alpine F1

Budkowski wenst het Formule 1-team van Alpine veel succes voor in de toekomst. "Ik heb er echt van genoten om deel uit te maken van het leiderschapsteam van Renault en vervolgens van het Alpine F1 Team, en samen te werken met zo'n getalenteerde en toegewijde groep mensen", vertelde Budkowski. "Ik zal de komende jaren met veel plezier de voortgang van het team volgen."

De benoeming van Budkowski stuitte in 2018 op nog al wat controverse vanwege zijn eerdere werkzaamheden bij de FIA. Nu weten we dat zijn overstap van de FIA niet heeft gezorgd voor wonderen.
Rossi bedankte de Pools-Franse engineer. "Ik wil Marcin Budkowski bedanken voor zijn inzet en bijdrage aan de resultaten van het team in de afgelopen vier jaar", zei Rossi. "Het team is volledig gefocust om de auto klaar te maken voor de eerste race in Bahrein en een stap verder te gaan in prestaties."

Budkowski is de tweede hooggeplaatste werknemer binnen een Formule 1-team dat vertrekt, vorige week werd al bekend gemaakt dat Aston Martin teambaas Otmar Szafnauer zijn taken bij het Britse team neer zou leggen. Szafnauer werd eerder in verband gebracht met een mogelijke overstap naar het team van Alpine, maar deze werden door Szafnauer ontkracht.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS