Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Bruno Spengler debuteert met ByKolles in 24U van Le Mans: "De opwinding van mijn debuut in Le Mans groeit met elke kilometer"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 juli 2020 02:03 • Print artikel

BMW-coureur Bruno Spengler maakt tijdens de 6 uur van Spa en 24 uur van Le Mans zijn debuut voor ByKolles. Het betekent tevens het debuut van de Canadees tijdens de enduranceklassieker. De 36-jarige autocoureur neemt plaats naast Tom Dillmann in de ByKolles Enso CLM P1/01. Een derde coureur moet nog bekend gemaakt gaan worden. Spengler testte recent de LMP1-auto van het Duitse team op de Nürburgring en test ook deze week met de auto op Paul Ricard.

Bruno Spengler
“Ons team heeft de focus richting de tiende start van de 24 Uur van Le Mans”, zegt het Boris Bermes, teamchef van ByKolles. “Het is een klein feest. We willen elke inspanning doen om een goed resultaat te behalen in de zwaar bevochten LMP1-klasse. Bruno is enorm ervaren en is bekend met alle trucs die er zijn in de motorsport. Hij is overal succesvol geweest en er is geen twijfel dat hij zijn uitstekende vaardigheden ook gaat tonen in de LMP1-auto.”

De enige ervaring die Spengler op dit moment in het FIA World Endurance Championship heeft, is in de GTE-Pro klasse met BMW tijdens de 1.000 miles of Sebring. De Canadees kijkt dan ook uit naar zijn debuut op het Circuit de la Sarthe. “Met de start in Le Mans komt een lang gekoesterde droom tot werkelijkheid”, reageert Spengler. “Ik ken het endurance racen. Ik heb geracet op de Nürburgring en heb deelgenomen aan de Noord-Amerikaanse klassiekers in Daytona en Sebring. Nu, eindelijk, gaat mijn debuut in de grootste endurancerace volgen. Ik was geboren in Frankrijk, dus de wensen om naar Le Mans te gaan is op een natuurlijke wijze geboren. De opwinding van mijn debuut in Le Mans groeit met elke kilometer in de auto.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS