Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Bruno Senna hoopt dat de strijd van Rebellion met Toyota gaat ontbranden: "We willen een echte race hebben"

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 mei 2020 09:04 • Print artikel

Bruno Senna hoopt dat Rebellion in haar laatste races in het FIA World Endurance Championship mooie races met Toyota kan hebben. Vanwege het dit jaar in de LMP1-klasse ingevoerde handicapsysteem, vindt de Braziliaan het een raar seizoen omdat er tijdens sommige races geen mooie strijd ontbrandt. “Het is natuurlijk een erg raar seizoen, vanwege de prestatie handicap”, zegt Senna in de WEC Podcast. “Het was soms te sterk van één team, dan weer te sterk voor het andere team. Natuurlijk is het beter dan dat slechts één auto elke race wint, maar iedereen bij Rebellion zegt: ‘We willen gewoon goed racen hebben. We willen gewoon niet zo snel zijn dat de Toyota’s helemaal nergens zijn. We willen een echte race hebben.”

Rebellion Racing WEC

“Ik denk dat het in Bahrein van ons afgenomen is, omdat de Ginetta me in Bocht 2 uit de race kegelde. Ik denk dat we in Bahrein echt een mooie race tegen de Toyota’s hadden kunnen hebben. Helaas lagen we er daar er uit door een probleem met onze versnellingsbak. De meeste van de races was Toyota te sterk of waren wij te sterk. En om eerlijk te zijn is dat zonde. Maar ik hoop dat we op één of andere manier het evenwicht kunnen vinden. Een juiste balans tussen ons en hen, zodat we een mooie race voor de fans kunnen hebben.”

“We racen niet alleen voor onszelf, het mag duidelijk zijn dat we voor iedereen racen, om voor vermaak te zorgen. We willen in die laatste ronden die we nog te gaan hebben, dat we aan het vechten zijn.” De Braziliaan hoopt dat de Rebellion en Toyota in de race in Spa wat meer aan elkaar gewaagd zijn, wanneer deze in augustus verreden wordt, hoewel hij waarschuwt dat de 24 uur van Le Mans saai kan zijn door het afwezig zijn van de handicaps.

Rebellion fans We love you RX foto Peter Vader

“Ik denk dat Spa een behoorlijk interessante race kan zijn, wanneer we wat meer prestatiehandicap krijgen”, aldus Senna. “Ik denk dat Spa een goede baan is voor onze auto. Het is voor hoge snelheid en onze auto houdt daarvan. Hopelijk kunnen we een Bahrein-type race in Spa hebben en een goede, competitieve race met Toyota. In Le Mans gaat iedereen zo snel zijn als ze kunnen. Ik denk niet dat we daar een echte kans gaan hebben tegen Toyota. Het wordt misschien weer een saaie Le Mans, maar hopelijk zitten we een beetje bij elkaar. En dan volgt nog Bahrein aan het einde van het jaar. Dat moet behoorlijk interessant worden als alles volgens plan gaat.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS