Karting • Chrono

Bruno Mulders wint ticket voor de Grand Finals en doet goede zaken in het NK: "Daar ga ik vol voor"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 september 2021 16:06 • Print artikel

EINDHOVEN – Met een absoluut topoptreden liet Bruno Mulders afgelopen weekeinde in Eindhoven zijn driverskills zien in de Junioren-klasse in het Nederlands Kampioenschap Rotax Max. Op circuit De Landsard won het dertienjarige talent uit Bosch en Duin de kwalificatie, de prefinale én de finale. Daarmee breidde hij zijn leidende positie in het NK nog verder uit. En dan te bedenken dat Bruno onlangs ook nog in het gelijk werd gesteld dat zijn tijdstraf tijdens de vorige ronde van het NK in Spa onterecht was toegewezen en hij dus alsnog tot winnaar werd uitgeroepen.

Bruno Mulders

“Ik ben echt blij met het resultaat”, was de logische reactie van Bruno, die dit seizoen overal erg goed presteert. “Op het EK ben ik ook al derde geworden en heb ik een ticket gewonnen. Ik ga nu voor de tweede keer naar de Grand Finals (het jaarlijkse officieuze WK voor Rotax Max-rijders, red.). Het enige dat nu nog op het programma staat is het Nederlands kampioenschap.”

Op basis van zijn blakende vorm dit seizoen kwam zijn succes in Eindhoven niet eens echt onverwacht. “We hebben een heel goede snelheid, dus we hadden er vol vertrouwen in”, zei de rijder van topteam JJ Racing. “De trainingen vrijdag gingen super. Zaterdagochtend ook wel, maar ’s middags hadden we wat problemen. Dat werd allemaal opgelost. In de warm-up had ik de tweede tijd. En daarna in de kwalificatie, prefinale en de finale werd ik dus eerste. Ik ging er zeker wel van uit dat ik hier kon winnen. Ik ging er vol voor.”

Dat het Bruno daadwerkelijk lukte om te winnen, wilde niet zeggen dat het gemakkelijk was geweest. “In de eerste helft van de finale moest ik er zeker voor werken. In de tweede helft was het makkelijker. Als je hier achter iemand rijdt, heb je veel minder grip op je voorbanden. Als je er voorbij bent, ben je van de druk af, dan koelen de banden een beetje af en kun je doortrappen.”

Bruno Mulders

In de tweede bocht haalde de talentvolle Utrechter de rijder op kop in. “Op dit circuit is het eigenlijk het makkelijkst om in de vierde bocht in te halen, want daar verlies je het minste tijd als je iemand inhaalt. Maar ik zag dit als mijn beste optie, dus die heb ik genomen”, legde Bruno uit. “Ik dacht: nu moet ik gewoon wegrijden en een klein gaatje slaan en de race winnen.”

Dat gebeurde. Enkele ronden later kwam hij zegevierend en juichend over de finish, wetende dat hij opnieuw uitstekende zaken had gedaan voor het kampioenschap. Hij genoot ervan. “Ik heb ook wel Europese wedstrijden gehad waar ik heel blij mee was. Dat is nog wel een stuk hoger niveau. Maar ik kan dit seizoen Nederlands kampioen worden. Dat is echt wel gaaf. Daar ga ik vol voor.”

Voordat de Grand Finals beginnen, hoeft Bruno zich alleen nog maar op de komende drie ronden van het NK te richten. “Misschien dat we nog een andere wedstrijd tussendoor meepakken, maar de focus ligt vol op het NK. Doordat mijn straf is kwijtgescholden heb ik een behoorlijke voorsprong in de tussenstand. Die hoop ik tijdens de volgende ronde in Berghem nog groter te maken!”

Bruno Mulders wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door #Socialdatabase, NA Invest, Nemaco, Holdinga Matthijsen Kraak, Liverbird, en UNN Personeel.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS