Karting • Chrono

Bruno Mulders maakt zijn droom waar: Nederlands kampioen Rotax Max! "Dit voelt echt lekker"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 november 2021 10:27

GENK – Hij rende voor zijn leven toen zijn vader hem achternazat met een enorme champagnefles, maar de lach op zijn gezicht was groot, zondag in Genk. Want oh, wat was Bruno Mulders blij met zijn eerste titel Rotax Max. Als toetje kreeg hij nog de volle laag champagne bij zijn team: JJ Racing. Het dertienjarige karttalent uit Bosch en Duin had zojuist het Nederlands kampioenschap in de zeer competitieve Junioren-klasse gewonnen. Eindelijk, verzuchtte hij.

Bruno Mulders NK kampioen JJ Racing

Tuurlijk, het was eigenlijk niet meer dan een formaliteit voor Bruno, die achtste en laatste ronde van het Nederlands kampioenschap. Want het talent van topteam JJ Racing stond voor aanvang van het weekeinde al zover voor op de nummer twee dat het eigenlijk niet meer fout kon gaan. Hij hoefde zondag alleen nog maar van start te gaan om zich Nederlands kampioen te mogen noemen.

Maar Bruno haalde toch opgelucht adem. “Dit voelt echt lekker. Ik ben al een paar keer heel dichtbij geweest. In de Micromax en in de Minimax. Dit voelt als genoegdoening. Ik moest dit seizoen wel kampioen worden. Dat was echt het doel. We hebben alles eruit gehaald. Ja, dit is mijn mooiste weekend tot nu toe.”

Omdat hij van tevoren al vrijwel zeker was van de titel, kon Bruno zondag zijn wedstrijden zonder druk rijden. Ook de finale. “Ik was de hele wedstrijd relaxed. Ik was wel wat minder gefocust op het winnen dan normaal. Ik moest zorgen dat ik niet van de baan ging. Dat was alles.”

Niettemin liet Bruno in de kwalificatie een goede snelheid zien, zoals het een kampioen betaamt. Op een natte baan denderde hij naar de tweede tijd. En hij had het gevoel dat hij nog beter had gekund. “We hadden een iets te hoge bandenspanning waardoor ik op het einde niet zo’n goede tijden meer kon rijden. In de prefinale werd ik tweede en in de finale derde met straf. Het enige wat ik niet moest krijgen is een diskwalificatie, dus heb ik geen risico genomen.”

Bruno Mulders Nederlands kampioen ererondje met vlag

Terugblikkend concludeerde hij uiteraard dat hij een topseizoen heeft gehad. Maar niet alleen vanwege de vele NK-races die hij heeft gewonnen. “Ook het EK ging super. Dit is mijn beste seizoen tot nu toe geweest. Ik heb dit jaar veel mooie races gehad. De BNL Golden Trophy van vorig weekend was echt geweldig, toen ik won in een groot internationaal deelnemersveld. Nu alleen nog de Grand Finals in Bahrein.”

Daarmee doelde de getalenteerde Utrechter op het officieuze WK voor Rotax Max-coureurs. Tijdens het EK won hij daarvoor een ticket. Nu mag hij in het Midden-Oosten van 11 tot en met 18 december strijden om de wereldtitel bij de Junioren. “Ik zit top in mijn wedstrijdritme door alle wedstrijden die ik de afgelopen maanden heb gehad. We gaan nu gewoon door met trainen en dan zien we wel waartoe het in Bahrein gaat leiden.”

De baan in Bahrein kent hij nog niet, maar daarover maakte hij zich geen enkele zorgen. “Uiteindelijk moet je een baan in een paar sessies wel goed kennen.” En thuis alvast in de simulator dan? Bruno: “Die werkt nog niet zo heel goed met het karten. Ik merk dat het nog redelijk onrealistisch is. Ik ga gewoon veel trainen. Fietsen, hardlopen, thuis met gewichten. En in de kart natuurlijk. Dan moet het goed komen!”

Bruno bedankt JJ Racing, JVD Power, zijn monteur, zijn ouders en alle sponsors voor zijn topseizoen.

Bruno Mulders wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door #Socialdatabase, NA Invest, Nemaco, Holdinga Matthijsen Kraak, Liverbird, en UNN Personeel.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS