Formule 1

Brown over 'corrupte' FIA: "Ik denk niet dat het een kwaadwillende beslissing was"

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 januari 2022 08:04 • Print artikel

Na de gebeurtenissen van vorige maand tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi zijn er veel mensen die de FIA hebben bestempeld als ‘corrupt’, maar Zak Brown gelooft daar niets van.

Zak Brown F1

Komende maand zal de FIA de resultaten van het onderzoek over de gemaakte keuzes van wedstrijdleider Michael Masi publiceren. De uitslag van het onderzoek kan verstrekkende gevolgen met zich mee dragen. Lewis Hamilton laat mogelijk zijn Formule 1- carrière van het oordeel afhangen.

Vooral de aanhang van Hamilton bestempelt de FIA als een corrupte organisatie. We moeten dit misschien wel met een korrel zout nemen, als de FIA een beslissing maakt in het voordeel van Ferrari heet de organisatie volgens bepaalde fans ineens de ‘Ferrari International Assistant’. Ook McLaren CEO Zak Brown gelooft niet dat de FIA een corrupte organisatie is. Tijdens een mediabriefing neemt de Amerikaan het op voor de organisatie: "Ik denk niet dat dit een kwaadwillende beslissing was. Dus voor de mensen die misschien van mening zijn dat de sport corrupt is, enzovoort, daar ben ik het niet mee eens." Wel had Brown zelf een andere beslissing gemaakt als hij het voor het zeggen had. "Denk ik dat er mogelijk een andere beslissing had kunnen worden genomen? Ja, waarschijnlijk."

Wat er in het onderzoek van de FIA zal staan weten we niet, wat we wel weten is dat Max Verstappen kampioen is en dat ook zal blijven, ongeacht de uitkomst van het onderzoek. Voor Brown is er één ding heel duidelijk, er moet verandering komen bij de FIA: "Ik denk echt dat de FIA naar buiten moet komen met een: 'Dit is wat er is gebeurd, dit is waarom we denken dat het is gebeurd, dit is wat goed was, dit is wat er mis was." Op die manier kan iedereen verder, verwacht Brown. Een scheidsrechters is volgens hem dan ook vaak de kop-van-jut: "Soms maken ze de juiste beslissing en soms maken ze een foute beslissing, zo gaat dat.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS