Autosport NL • NK Rally

Bob de Jong als trotse leider op puntenjacht in Duitsland: "We zitten dit seizoen in een goede flow"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 augustus 2019 06:56 • Print artikel

Sulingen – Na een geslaagde eerste seizoenshelft staat na een kort zomerreces voor Bob de Jong en Bjorn Degandt de RallyeSulingen op het programma. Als trotse leider in de strijd om de Open Nederlandse rallytitel en met de recente eclatante zege in de GTC Rally nog vers in het geheugen wil De Jong zijn titelaspiraties verder gestalte geven in de Duitse ronde van de titelstrijd. Met zijn snelle Hyundai i20 in R5 uitvoering wil De Jong vooral de Nederlandse concurrentie achter zich laten, maar uiteraard kijkt hij ook uit naar de strijd met de Duitse topequipes die in Sulingen aan de start verschijnen.

Rallye Sulingen verdedigt Bob de Jong zijn leidende positie in het ONRK

Met 13 klassementsproeven over 2 dagen en met 149 km aan wedstrijdkilometers biedt de ‘ADAC-Rallye Rund um die SulingerBärenklaue’ – zoals de wedstrijd formeel heet – een compact en overzichtelijk evenement op minder dan 300 km van het centrum van Nederland. Het kleine stadje in de Duitse deelstaat Niedersaksen biedt al jarenlang een mooie rally, die ook regelmatig meetelt voor het Nederlands kampioenschap. In 2010 nam Bob de Jong al eens deel aan de short rally in Sulingen: “Maar dat is lang geleden en ik kan mij de klassementsproeven niet echt meer voor de geest halen.” Daarom bestudeerde Bob de Jong onlangs tijdens zijn vakantie alvast de nodige on-board beelden van voorgaande edities: “Vooral de bijna 25 km lange proef op het militaire oefenterrein Eickhofer Heide zal niet gemakkelijk zijn met een heel gevarieerd en bochtig parcours,” concludeert De Jong na het zien van de beelden.

Op donderdag 8 augustus zullen Bob de Jong en navigator Bjorn Degandt voor het eerst kennis maken met de plaatselijke terreinomstandigheden als zij met de Hyundai i20 aan de shakedown test zullen deelnemen. Maar vrijdagavond gaat de rally pas echt van start en dan zal het er op aan komen: “We zitten dit seizoen in een goede flow en met de kersverse zege in de GTC Rally op zak gaan we vol vertrouwen naar Sulingen. Ik wil mij graag meten met de Duitse top, en die is goed vertegenwoordigd,” aldus een zeer gemotiveerde De Jong. Met minimaal 6 Skoda’s, 3 VW’s, 2 Hyundai’s en 1 Ford aan de start in de R5 categorie belooft het een spannende strijd te worden: “Maar wij kunnen daar zeker meestrijden om een podiumplek,” blikt ook navigator Bjorn Degandt vol vertrouwen tegemoet naar de Rallye Sulingen. De Hyundai i20 R5 van het Nederlands-Belgische duo wordt in deze Duitse ronde van het ONRK gesierd met de naam van Hyundai-dealer Autohaus-am-Damm uit Sulingen.

De Rallye Sulingen start op vrijdag 9 augustus om 17:01 uurvoor een eerste, korte etappe met 4 klassementsproeven. Op zaterdag is de herstart om 8:46 uur en de finish is die dag voorzien om 19:03 uur. Op zaterdag worden er 9 klassementsproeven verreden.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Kijk op www.facebook.com/BdJRallying en like de pagina of abonneer je op YouTube op het kanaal van Bob de Jong Rallying.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS