Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Bleekemolen en Keating niet meer samen in FIA WEC: "Opties gekregen voor veel van mijn doelen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 januari 2021 10:19 • Print artikel

Ben Keating stapt in 2021 over van Porsche naar Aston Martin in het FIA World Endurance Championship. De Amerikaan komt wederom uit in de GTE-Am klasse. Dit keer echter zonder Jeroen Bleekemolen. Felipe Fraga blijft wel samenwerken met Keating, daarnaast voegt Dylan Pereira zich bij het team. De Britse bolide gaat ingezet worden door TF Sport en de kleurstelling is gebaseerd op de onderdelenleverancier ‘4 Horseman Racing’ uit Utah. Daarnaast gaat Keating ook in een door TF Sport ingezette Aston Martin in GT3-uitvoering in Daytona rijden. Tijdens deze race deelt hij de auto met Richard Westbrook, Charlie Eastwood en Max Root. “Ik ben opgetogen over 2021”, reageert Keating. “Het hele programma, Daytona en WEC, kwamen tegelijkertijd samen door mijzelf bij TF aan te sluiten, samen met de Aston Martin betekende dat, dat ik fantastische opties kreeg voor veel van mijn doelen. Ik heb er altijd van genoten om te werken met Tom Ferrier (teameigenaar van TF Sport) en toen 4 Horseman Racing voorbijkwam als partner voor het WEC-programma, was het een makkelijk besluit.”

Ben Keating Aston Martin TF Sport

“Dit wordt mijn zevende jaar op rij in Le Mans en dit de zevende verschillende auto, waarmee ik race. Deze sport, dit kampioenschap en deze klasse is zo ongelofelijk gaaf! Het is de enige plek die ik ken, waar een rijder zoals ik kan deelnemen in hetzelfde veld en tegelijkertijd in hetzelfde spelletje met de besten van de wereld. En dat ik dan ook nog de kans maak om gekroond te worden tot wereldkampioen. Dat is mijn uiteindelijke doel voor dit seizoen.”

Van TF Sport wordt verwacht dat zij nog een tweede auto in de GTE-Am gaan inzetten. “Er zijn niet veel bronzen coureurs in de wereld die aan Ben Keating kunnen tippen”, aldus Ferrier. “Hij is snel, fit en hongerig. Hij brengt twee fantastische teamgenoten mee naar het feestje met Dylan en Felipe. Ik hoop dat onze auto, team en coureurs de wereldtitel kunnen leveren, die ons ontglipte in 2020 en dat we onze Le Mans-overwinning kunnen herhalen. Iedereen bij TF heeft er echt zin in om te beginnen.”

Afgelopen jaar reed Ben Keating samen met Jeroen Bleekemolen in een Porsche 911 RSR van Project 1. Van het Duitse team wordt verwacht dat zij komend jaar met twee auto’s terugkeren in het FIA WEC. De verwachting is dat Jeroen Bleekemolen en Larry ten Voorde weer in de auto’s zitten.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS