Formule 1

Binotto is blij met Vettel's podium in Istanbul in zijn moeilijke seizoen: "Hij doet het goed"

Uitgegeven door Peter Vader • 18 november 2020 17:09 • Print artikel

Mattia Binotto was in Turkije niet aanwezig om het podium van Sebastian Vettel in levenden lijve te zien, aangezien hij onlangs aankondigde dat hij meer tijd in Maranello zou doorbrengen. Ferrari behaalde tijdens de Turkse Grand Prix zijn sterkste resultaat van het seizoen, met de vertrekkende coureur van het team - Sebastian Vettel - die zijn eerste podium van 2020 veroverde en daarbij teamgenoot Charles Leclerc achter zich latend op P4. Ferrari-teambaas Mattia Binotto was er niet om getuige te zijn van het podium van Vettel, omdat hij kortgeleden aankondigde dat hij de meeste races van de rest van het 2020-seizoen zou missen, om zodoende meer tijd in Maranello door te brengen. In een reactie op het race resultaat in Turkije zei Binotto dat hij blij is voor Vettel en vindt dat het belangrijk was voor de Duitser om zo'n goede race te hebben middenin een voor hem "moeilijk" seizoen. "Ik ben erg blij voor Sebastian. Ik vind een podium voor hem erg belangrijk. Het is een moeilijk seizoen voor hem geweest ”, aldus Binotto. “Ik denk dat hij, in ieder geval nu aan het einde van het seizoen, zich meer op zijn gemak voelt met de auto. Hij presteert beter."

Ferrari_F1_Leclerc_en_Vettel_built_your_team

"Hij deed het goed"
De Ferrari-baas ging nog verder en verdiepte zich wat dieper in Vettel’s sterke prestatie in Turkije. “Hij had een erg goede start, erg consistent en met een goed tempo. Hij beheerde de banden, behield de posities en verdedigde die posities. En over het algemeen deed hij het goed, zelfs in de laatste ronde, omdat hij van de gelegenheid gebruik maakte. Hij greep zijn kans en dat is geweldig voor hem. Hij is net als derde geëindigd, heel dicht bij Perez. Helemaal geweldig, ik ben blij voor hem. Nog drie races, en hopelijk doen we het in de volgende race ook weer zo goed, ” voegde Binotto eraan toe.

Worstelen
Ondertussen merkte Vettel op dat hij dit seizoen "duidelijk" worstelde met de Ferrari SF1000, maar voegde eraan toe dat de vaardigheid van de coureur meer een factor is op nat dan op droog. "Ik denk dat ik duidelijk heb geworsteld om het maximale uit de auto te persen. Ik hoop dat we in de volgende races dichterbij zijn. De races die ik denk dat we tot nu toe hebben gehad, zijn duidelijk gecompromitteerd, want als je eenmaal achterin zit, zit je een beetje vast. In de regen is alles een beetje anders en je kunt ... je kunt geluk of pech hebben, je kunt meer het verschil maken dan onder droge omstandigheden", concludeerde Vettel. Het sterke resultaat in Istanbul heeft Ferrari tot een kanshebber gemaakt voor de derde plaats in het constructeurskampioenschap. De rest van het seizoen zal cruciaal zijn voor de Scuderia, gezien het strakke gevecht om de titel "Best of the rest".

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS