Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Bijna 40 inschrijvingen zijn al bevestigd voor de Hankook 12H Mugello van eind maart

Uitgegeven door Peter Vader • 26 februari 2021 09:02 • Print artikel

GENNEP - De belangstelling voor de eerste Europese ronde van de 24H SERIES powered by Hankook van dit jaar stijgt met de dag. Er zijn inmiddels al 40 inschrijvingen geregistreerd voor de Hankook 12H Mugello. Het Autodromo Internazionale del Mugello is sinds 2014 een hoofdbestanddeel van de 24H SERIES, nadat het in de afgelopen zeven jaar al vijf keer het Europese deel van Creventic’s belangrijkste endurance racekalender heeft geopend. Terwijl het Toscaanse circuit in 2020 voor het eerst in de geschiedenis van het evenement de seizoensfinale organiseerde, keert de Hankook 12H Mugello op 26-27 maart terug naar zijn traditionele plek op de 24H SERIES-kalender, met meerdere kampioenen en voormalige racewinnaars die zich al hebben aangemeld voor het evenement op dit fraaie Toscaanse circuit.

24H SERIES Mugello pitboxen

Inaugurele 24H SERIES Continents-kampioen en regerend GT3-PRO Teams-kampioen, Herberth Motorsport is er klaar voor om met zijn grootste line-up ooit ingeschreven voor een officieel Creventic-evenement, in de baan te verschijnen met drie Porsche 991 GT3 R's, die zijn geregistreerd voor de topklasse van de GT-divisie. Tevens komen ze voor de allereerste keer met een Porsche 911-II Cup voor de '991'-klasse. Herberth Motorsport, dat vorig jaar de algemene overwinning behaalde bij de Hankook 12H Mugello 2020, is terecht één van de slechts twee teams in de geschiedenis van het evenement, die meer dan één overall overwinning hebben behaald.

Het 24H Series-getrouwe CP Racing en Car Collection Motorsport zullen zich bij Herberth Motorsport voegen in de strijd om de hoogste GT3-eer. De eerste - het ‘Amerikaanse team’ van de serie - behaalde vorig jaar in Mugello zijn derde klasse overwinning op weg naar de GT3-AM Teams-titel. Car Collection Motorsport, een voormalig regelrechte winnaar van de Hankook 24H DUBAI, zal in Toscane strijden met ten minste één en waarschijnlijk twee Audi R8 LMS GT3 Evo's.

24H SERIES Mugello start

Equipe Verschuur, vorig jaar tweevoudig GT polesitter op Monza en Hockenheim, zal zijn terugkeer in de 24H SERIES maken met de Renault R.S. 01 GT3 in Mugello. Hoewel het Nederlandse team zijn pole positions in de GT3-categorie niet kon verzilveren, heeft Equipe Verschuur wel een GT4-klassepodium verzameld bij de Coppa Florio 12H Sicilië in een eenmalige samenwerking met Las Moras Racing Team. Het Italiaanse MP Racing, dat vorig jaar in Monza een indrukwekkende vierde plaats overall behaalde tijdens zijn debuut in de 24H SERIES, keert in Mugello weer terug naar de raceserie - opnieuw op eigen terrein - met zijn Mercedes-AMG GT3 Evo.

De ‘Hankook 12H Mugello’ van dit jaar markeert ook het eerste optreden van de 24H SERIES van twee GT3-kanshebbers. Ferrari-klantenteam Kessel Racing zal opnieuw de Scuderia in Noord-Italië vertegenwoordigen met een Ferrari 488 GT3. Het Duitse Rutronik Racing, dat in 2019 de coureurs- en teamkampioenschappen won in ADAC GT Masters, begint zijn eerste volledige seizoen in de 24H SERIES met een Audi R8 LMS GT3 Evo.

24H SERIES VW Golf GTI

Een ander team dat al bevestigd is voor het volledige seizoen is ST Racing. De Canadese ploeg rijdt in 2021 haar eerste, volledige seizoen van Europese enduranceraces en heeft nu al ‘twee-voor-twee’ nadat ze eerder dit jaar in Dubai en Abu Dhabi GT4- en TG-klasse overwinningen hebben behaald. De ST Racing BMW M4 zal opnieuw in actie komen in de GT4-klasse in Mugello.

Na meerdere starts te hebben gemaakt bij de Hankook 24H Dubai door de jaren heen, heeft de in Bergamo gevestigde Lotus-dealer PB Racing een Lotus Exige V6 Cup R geregistreerd voor zijn 'thuis'-evenement in Toscane. Hij zal om de hoogste GTX-eer de strijd aangaan twee auto’s van Vortex V8.

Na een afwezigheid van een jaar zal Hofor Racing powered by Bonk Motorsport zijn eerste 24H SERIES-start maken in Mugello sinds de Hankook 24H Dubai 2019. De voormalige kampioen van de Overall TCE Teams zal zowel in de GT4- als in de TCX-klasse uitkomen met respectievelijk een BMW M4 GT4 en een BMW M2 CS Racing.

Team Avia Sorg Rennsport ligt op koers om de GT4-line-up op de Hankook 12H Mugello compleet te maken. De Duitse ploeg pakte vorig jaar de tweede overwinning van het seizoen 2020 op het Autodromo Internazionale del Mugello, een resultaat dat de titel bij de Overall GT Teams in de ‘24H SERIES Continents’ veiligstelde. Naast de geplande aanval met twee BMW’s M4 op de GT4-overwinning, staat Sorg Rennsport ook klaar om zijn eerste start te maken in de 991-klasse met twee Porsche 991-II Cups.

24H SERIES Lamborghini pitstraat

In wat mogelijk een felbevochten 991-klasse zou kunnen zijn, zijn de stoere Bas Koeten Racing en voormalig kampioen van de CUP1-klasse DUWO Racing van plan om met één Porsche 991-II Cup per stuk aan het evenement deel te nemen. Het duo schreef geschiedenis door vorig jaar 1 en 2 overall te eindigen tijdens de inaugurele Hankook 16H Hockenheimring. Zee waren daarmee de eerste Porsche Cup-deelnemers die dat ooit deden in de 24H SERIES. Naast regerend categoriekampioen Speed Lover, dat zijn titelverdediging in Mugello voortzet met twee Porsche 991-II Cups, staat het in San Marino gevestigde GDL Racing klaar om zijn eerste serie-start te maken sinds het behalen van de klasse overwinning bij de Hankook 12H Imola 2018. Evenzo staat de winnaar van de Coppa Florio 12H Sicilië-991 van vorig jaar, de auto van Duell Race uit Bolzano, klaar om in zijn serie terug te keren in Mugello.

Porsche Carrera Cup-specialist Juta Racing, opgericht in Litouwen in 1988, is één van de twee 991 kanshebbers die zijn debuut in de 24H SERIES zullen maken in Mugello, de andere is Willi Motorsport, een 18-jarige veteraan van enduranceraces in Roemenië.

Regerend algemeen TCE Teams-kampioen Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing heeft al twee Volkswagen Golf GTI's bevestigd voor de Hankook 12H Mugello ter voorbereiding op het derde volledige seizoen van de competitie in de 24H SERIES. Interessant is dat de Zwitsers-Duitse samenwerking vorig jaar met succes de titel van de TCE Teams in Toscane verdedigde met de vierde overwinning van het jaar.

BBR, voormalig kampioen in de TCR-klasse in de 24H SERIES onder zijn formatieve Monlau Competicion-vlag, heeft zijn deelname voor Mugello bevestigd, net als collega-CUPRA TCR-loper, Red Camel-Jordans.nl. Andere opmerkelijke namen die ook interesse hebben getoond in de Hankook 12H Mugello zijn AC Motorsport, de voormalige TCE-winnaar van de Hankook 24H Dubai, en Bonk Motorsport, die beiden zouden strijden in de TCR-categorie met hun respectievelijke Audi RS 3 LMS.

De inschrijving voor de Hankook 12H Mugello op 26-27 maart is nog steeds open. Alle teams die geïnteresseerd zijn in deelname kunnen rechtstreeks contact opnemen met CREVENTIC via info@creventic.com en / of +31 485471166

24H SERIES startveld heuvel op

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS