Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Bezwaar Ferrari tegen aanpassing Balance of Performance afgewezen

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 november 2021 19:59

De stewards hebben het protest van Ferrari tegen de Balance of Performance aanpassing voor de 8 uur van Bahrein afgewezen voor de Ferrari 488 GTE Evo. De beslissing werd bevestigd op basis van artikel 20 van het technisch reglement van het FIA WEC, dat het een legaal bindende regel is.

Ferrari

“Artikel 20 van de technische regels van de WEC zegt duidelijk dat voor het WEC-comité het is toegestaan om elke aanpassing door te voeren, welke zij noodzakelijk achten. Dit ligt volledig bij de discretie van het WEC-comité”, aldus een statement van de stewards. “Niet in dit geval staat het de stewards toe om de legaliteit van artikel 20 van het WEC technisch reglement, welke bindend is voor de deelnemer als de stewards, of die van het WEC-comité haar beslissingen te reviewen, die in overeenstemming met artikel 20 van het WEC technisch reglement is genomen.”

Daarnaast wordt gesteld dat de beslissing van het comité is genomen op het laatste moment en er niet tegen in bezwaar gegaan kan worden. AF Corse stelt dat de beslissing van de BoP niet juist is genomen voor zowel de 6 uur als 8 uur van Bahrein en onderbouwde dit ook met bewijsmateriaal met een persbericht van de FIA WEC communicatieafdeling uit april 2017, alsmede mailwisselingen met de technisch gedelegeerde van de FIA en ACO en de fabrikanten die regel 20 bespreken. Beide punten zijn dus afgewezen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS