Formule 1

Bezorgdheid over 2026 Formule 1-auto's die 'slechts een paar seconden' sneller zijn dan F2-bolides

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 juni 2024 06:02

Nikolas Tombazis zegt dat de zorgen dat de auto's voor 2026 slechts een paar seconden sneller zullen zijn dan de F2-auto's voorbarig zijn, omdat dit zal worden opgelost in de 'laatste fase' van het reglement.

F1 2026

Eerder deze maand onthulde de FIA het langverwachte technische reglement van 2026, waarin de nadruk ligt op kleinere, lichtere en wendbaardere auto's.

"De angst is terecht”, zei de directeur van de Single Seater Department van de FIA voordat hij eraan toevoegde: "omdat mensen een momentopname maken van wat de reglementen nu zijn op een stuk papier en commentaar geven op basis van wat ze zien”.

"Ik maak me geen zorgen over de problemen die naar voren worden gebracht. We verwachten dat we stappen kunnen maken in de prestaties en dat is precies waarom we de lat in het begin redelijk laag hebben gelegd, zodat we daar in samenwerking met de teams op kunnen voortbouwen. Het is eigenlijk heel eenvoudig om de downforce op deze auto's te vergroten, als je de reglementaire vrijheid hebt, en dat is precies de stap die we willen zetten. Ik begrijp het commentaar. Er is geen zorg dat deze auto's niet sneller zullen zijn dan F2, of iets dergelijks. Dat zal voor honderd procent worden opgelost in de 'final legs'."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS