Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Bewuste keuze van Lamborghini om in 2024 met een LMDh te komen: "Aan de structuur en know-how bouwen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 juni 2022 20:01 • Print artikel

Lamborghini komt in 2024 met een LMDh naar het FIA World Endurance Championship. Dat is een jaar later dan bijvoorbeeld Porsche die het volgend seizoen al samen met Penske in actie gaat komen. Volgens Lamborghini Motorsport-directeur Giorgo Sanna was het altijd het plan om een jaar later haar intrede te doen dan de andere fabrikanten.

Lamborghini_LMDh_artist_impression

“Weten en meenemen in de afweging dat wij een rookies zijn in dit soort klasse en project, hebben we tijd nodig. Niet alleen om de auto te ontwikkelen, maar ook de structuur te ontwikkelen”, aldus de Italiaan tegenover het Engelse Autosport. “We hebben een structuur als motorsport afdeling die nog behoorlijk jong is en dit soort structuur is gebaseerd op de klantenracen activiteiten. Om zo’n soort programma als dit te doen, moeten we het aantal mensen in de Squadra Corse vergroten, maar vooral aan de know-how werken en de competentie die nodig is voor een project als dit.” Wanneer gevraagd wordt of een jaar vertraging ook een voordeel is om niet aan te komen zetten met een niet-competitief ontwerp, die gehomologeerd is, zegt Sanna dat het een goede manier is om alles te evalueren.

“Door een jaar laten te komen, hebben we de kans om ook het werk te evalueren en de prestaties van onze concurrenten, dat mag duidelijk zijn”, zegt de directeur van Squadra Corse. “In ieder geval, we weten wat we moeten doen. We hebben tijd nodig om de structuur te laten groeien, om onze competentie te vergroten en de auto op de juiste manier te ontwikkelen.” De LMDh gaat gebaseerd worden op een LMP2-chassis en de verwachting is dat de Italianen gaan samenwerken met Ligier Automotive. Daarmee kiest Lamborghini niet voor de basis van Porsche, die ook tot de VAG-groep behoort. Sanna wil echter de samenwerking met het Franse bedrijf nog niet bevestigen, behalve dat een partner later bekend gemaakt wordt.

Porsche heeft een partnerschap met Multimatic, ze hebben een lange eervaring in de endurance. Dus kunnen we eerlijk gezegd alleen maar leren van hun kant”, vervolgt Sanna. “We zijn vooral trots om het op te nemen tegen zo’n merk en ervaren bedrijf in de motorsport, maar met de juiste toewijding en nederigheid, kunnen we ons zelf vertrouwen en er op vertrouwen dat we het erg goed doen.” Overigens geeft de directeur aan dat men in eerste instantie met één team gaan samenwerken vanwege de omvang van de organisatie. Sanna geeft aan dat het een nieuwe stap is voor het bedrijf en een sprong in het onbekende met een prototype in een endurance klasse.

Lamborghini_Squadra_Corse_WEC_2024_logo

WEC logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS