Formule 1

Beste kwalificatie ooit voor Carlos Sainz: "Moeilijkste moment uit mijn F1-carrière"

Uitgegeven door Bart • 11 juli 2020 16:33 • Print artikel

McLaren blijft vroeg in het seizoen de hoogtepunten aaneen rijgen. Na de podiumfinish van Lando Norris van vorige week, reed Carlos Sainz in de natte kwalificatie op de Red Bull Ring naar de derde startpositie achter Lewis Hamilton en Max Verstappen. "Ik ben heel blij met twee sterke weekenden achter elkaar", zei de Spanjaard na afloop van de kwalificatie in gesprek met Paul di Resta.

Carlos Sainz


"Dit is de eerste keer in mijn carrière dat ik als derde aan een F1-race mag beginnen", aldus een zeer tevreden Sainz. "Dat voelt echt geweldig, want deze kwalificatie was het moeilijkste moment uit mijn F1-carrière. Er was zo veel aquaplaning, dat was bizar. Ook op de rechte stukken glij je alle kanten op. Ik hou daar wel van. Na afloop had ik het er met Max en Lewis over en zei zeiden hetzelfde. Ik kijk uit naar morgen."

Sainz zal bij de start van de race flink op moeten passen. "Het zal een lastige start worden met Alex en Valtteri net achter me. De auto is beter dan we na de wintertest in Barcelona hadden verwacht, maar op basis van race pace zijn Ferrari en Racing Point nog iets sterker dan wij. Ik weet alleen nu nog niet wat hun startposities zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS